Helyi választás 2022

A rendőrségen országosan 247 büntetőeljárás, valamint 137 szabálysértési eljárás indult a választással összefüggésben – erről tegnap az Országos Rendőr-főkapitányság számolt be. A Nemzeti Választási Iroda tegnap frissült adatai szerint megyénkben 220 ezer 317-en mentek el szavazni.
Pont akkor nyertünk a legjobban, amikor mindenki összeállt ellenünk – jelentette ki Orbán Viktor, a Fidesz elnöke vasárnap késő este a kormánypártok budapesti eredményváró rendezvényén. Azt mondta, ez a győzelem azt jelenti, hogy hiába a taktika, a cselszövés, a ravaszkodás, a végén mindig a szív győz.
Csongrád-Csanád megye 4-es választókerületén a világ, de legalábbis az ország szeme – erről is beszélt a Délmagyarországnak adott interjújában Lázár János. A fideszes politikus úgy látja, a következő 10 évben Csongrád-Csanád és Békés megye lehet Magyarország éléstára, ehhez azonban arra van szükség, hogy az emberek fölhatalmazást adjanak a Fidesz–KDNP-nek, a 4-es választókörzetben pedig neki az eddigi munka folytatására.
A fejlesztéseken túl a várólisták megszüntetését, a fogyatékossággal élők plusztámogatását és az egyedülálló idősek megsegítését is fontosnak tartja Mihálffy Béla.