Megszűnik a Vásárhely-Makó vonal

Hódmezővásárhely - Nem sztrájkoltak tegnap sem a vásárhelyi, sem a makói vasutasok, pedig decembertől megszűnik a Hódmezővásárhely–Makó vonalon a személyszállítás. Ezt ma hozza nyilvánosságra honlapján a közlekedési minisztérium.

Munkatársainktól

Csupán egyetlen, Makóra tartó vonat vesztegelt tegnap délelőtt a vásárhelyi vasútállomáson. A peron néptelen volt, a váróban is csak pár utast találtunk. Pedig a vásárhelyi vasutasok közül senki sem sztrájkolt. A szentesi jegyvizsgálók munkabeszüntetése kihatott a vásárhelyi vasútállomás életére is. Több mint kétórás késéssel érkezett az első szentesi vonat, utasok nélkül. A szerelvényről leszálló jegyvizsgáló a Makóra tartó vonaton folytatta a munkát, ami így szintén több órát késet. Az utasok nem háborogtak, merthogy két vasúti dolgozón kívül senki nem szállt fel a makói vonatra.

Decembertől megszűnik a Hódmezővásárhely–Makó vonalon a személyszállítás. E szárnyvonalon naponta 6-6 vonat jár, információink szerint szerelvényeként 4–5 utassal. A megszűnésről szóló döntést ma hozza nyilvánosságra honlapján a közlekedési minisztérium.

Kihasználatlan viszonylat. Tegnap a MÁV-dolgozókon kívül senki sem ült fel a szerelvényre. Fotó: Tésik Attila

Kihasználatlan viszonylat. Tegnap a MÁV-dolgozókon kívül senki sem ült fel a szerelvényre.
Fotó: Tésik Attila

A makói vasútállomáson a vasárnapi éjszakai műszakból senki sem sztrájkolt, és mire megjött a hétfő reggeli váltás, már másutt is véget ért a munkabeszüntetés. Csak azért maradtak ki járatok hajnalban, mert nem indultak Mezőhegyesről, illetve Hódmezővásárhely felől. Az állomáson 30 ember dolgozik, legrosszabb esetben 8–12 dolgozót érinthet itt a leépítés, de bíznak abban, hogy a teherszállítás a személyszállítás megszűnése esetén is folytatódik az érintett vonalon, és akkor akár az összes munkahely megmaradhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!