Havránekék feljelentést tettek a hirdetés miatt

Hódmezővásárhely – Személyes adatokkal való visszaélés gyanúja miatt tett feljelentést a vásárhelyi ügyészségen Havránek Ferenc települési képviselő (Zöld Baloldal), a Rádió X tulajdonosa, Ágoston Lajos és volt munkatársa Rostás Tamás a Fidesz városi szervezetének hetekkel ezelőtt megjelent hirdetése miatt.

Török Anita

Megírtuk: Havránek korábban az adatvédelmi biztoshoz fordult amiatt, hogy fényképük, lakcímük, telefonszámuk bekerült a hirdetésbe. Az ombudsman állásfoglalása szerint jogellenesen hozták nyilvánosságra ezeket, ha az érintettek nem járultak hozzá.

– Ügyvédhez fordultunk a hirdetés miatt. A feljelentés előtt levélben arra kértük a helyi Fideszt, hogy 8 napon belül egy másik hirdetésben helyesbítsenek azért, mert valótlant állítottak arról, hogy [namelink name="Lázár János"] polgármester nyilvánosságra került hangfelvételéhez közünk lenne, és megjelentették az adatainkat is. Erre nem reagáltak, így feljelentést tettünk ismeretlen tettes ellen – mondta [namelink name="Havránek Ferenc"].

– A Fidesz Magyar Polgári Szövetség mindig áll minden vizsgálat elé – jelentette ki lapunknak [namelink name="Havasi Katalin"], a párt vásárhelyi szervezetének elnöke.

Lázár magánindítványa

Magánindítvánnyal fordult a vásárhelyi ügyészséghez Lázár János, polgármester, aki vizsgálatot kért Havránek Ferenc települési képviselő közgyűlési felszólalásai kapcsán. Még tavaly egy novemberi közgyűlésen vetette fel, hogy jogszabálysértést követett el az önkormányzat a Vöröskereszt utca 5. szám alatti ingatlan értékesítése kapcsán. A Szegedi Városi Bíróság január végén rendelte el a nyomozást nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétség alapos gyanúja miatt. Havránek azt mondta, a helyi rádióból értesült erről, sem gyanúsítottként, sem tanúként nem hallgatták ki még.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!