Lázár János: A polgármester az embereket szolgálja, ne a pártját

Hódmezővásárhely, Makó - Lázár János, Hódmezővásárhely polgármestere, a parlamenti Fidesz-frakció vezetője március 23-án sajtótájékoztatón jelentette be Vásárhelyen, hogy a makói és a vásárhelyi kórház közös irányítás alatt működjön tovább, mert így biztosítható a makói intézmény megmaradása. Akkor nem értük el Buzás Péter makói szocialista polgármestert, ezért közöltük véleményét az ügyről. Lázár János „személyes megtámadtatásnak" érzékelte, amit a makói polgármester mondott, és erre reagálni kívánt.

Munkatársunktól

– [namelink name="Buzás Péter"] remek polgármester volt éveken keresztül, ám mostanra mintha megváltozott volna a helyzet. Városa, a makóiak érdekei elé kerültek olyan pártpolitikai szempontok, amelyeknek a parlamentben, vitákban lehet ugyan helyük, de egy város irányításában aligha – mondta [namelink name="Lázár János"], Hódmezővásárhely polgármestere.

– Buzás Pétert egy cselekvő, tettre kész embernek ismertem meg, és számos alkalommal párthovatartozást, véleménykülönbséget félretéve egyeztettünk telefonon vagy személyesen. Most azonban valami megváltozott benne. Ideges, ingerült lett, és meglepően agresszíven reagált egy olyan ügyben, a makói kórház további működése ügyében, amely pedig lényeges kérdés az itt élők szempontjából. Akik ismernek, tudják, hogy számomra sosem kérdés, mely térséget, mely vidéket képviselem. Hódmezővásárhely és Makó biztosan benne van, és sosem kevertem össze a parlamenti munkát a helyivel. Sajnálom, hogy kollégám most eltér korábbi szokásától, és hetet-havat összehordva beszél városról, kormányról, Lázárról, parlamentről – fogalmazott Lázár János.

Hozzátette: – Szerintem érdemes lenne megnyugodnia kicsit, és a városra, a makóiakra koncentrálnia, nem pedig az MSZP – kívülről is láthatóan – zűrös belső ügyeire. Ha balhé van párton belül, a következményeit nem az embereken kell leverni. Ha engem mint képviselőt egy polgár megkeres, legyen orvos, kovács vagy tanár, igyekszem megoldani a problémáját, így tettem annak idején a vásárhelyi kórház esetében, s most ezt teszem a makói kórházzal is. Számomra ugyanis az a fontos, hogy a makóiak ellátása biztonságban legyen, s nem az, hogy a makói polgármester úgy érezze, ő diktál, mert az ő városa. A fontos, hogy legyen szülészet és gyermekellátás, és lesz is. Szeretném, ha kollégám visszatérne ahhoz a magatartáshoz, hogy a város nem a polgármesteré, hanem az ott élőké, s ő csak szolgálatot teljesít. Az emberek szolgálatát. Én így teszek, s szerintem a régi Buzás Péter is így tett, azért kapott bizalmat többször is, amit most biztosan nem érdemes eljátszania – közölte Lázár János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!