Lázár János : Állok minden vizsgálat elé

Budapest, Hódmezővásárhely - Támogatni fog egy ésszerű és átgondolt törvényjavaslatot arra vonatkozóan, hogy a képviselők családtagjainak vagyoni helyzete is átlátható legyen – jelentette ki lapunknak adott exkluzív interjújában Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, vásárhelyi és makói országgyűlési képviselő. A nagyobbik fia nevén lévő budapesti lakás ügye két napja robbant be a sajtóba.

Szögi Andrea

– Az ingatlanvásárlás családi összefogás keretében történt, ennek megfelelően a szüleimnek és a feleségemnek van haszonélvezeti joga a lakáson – mondta el lapunknak adott interjújában csütörtökön [namelink name="Lázár János"] Miniszterelnökséget vezető miniszter, Hódmezővásárhely és Makó parlamenti képviselője a fia budapesti lakása kapcsán kirobbant ügyről. Elterjedt az információ, hogy a miniszternek haszonélvezeti joga van a lakáson, akkor pedig szerepelnie kellene a vagyonnyilatkozatában – de nincs benne. Ahogy arról beszámoltunk, az RTL Klub tudta meg, hogy Lázár nagyobbik fiának nevén van egy 117 négyzetméteres, 60-70 millió forintot érő svábhegyi ingatlan. Lázár János a Délmagyarországnak azt is elmondta: – [namelink name="Giró-Szász Andrásnak"] az égvilágon semmi köze nincs a lakáshoz. Egy kereskedelmi banktól vettem, annyit tudtam, hogy egy lízingben bedőlt cég volt az előző tulajdonos. – Mindezzel a 444.hu információira utalt, amelyek szerint az ingatlan korábban a kormányzati kommunikációs államtitkár sógoráé és egyben üzlettársáé volt, tőle került négy éve egy bankhoz.

– Állok minden vizsgálat elé. Eddig 12-szer vizsgálták át a vagyoni helyzetemet, és soha semmilyen kétség nem merült fel – jelentette ki lapunknak a miniszter, akit arról is kérdeztünk, támogatja-e, hogy az országgyűlési képviselők családtagjainak vagyonnyilatkozatát is nyilvánossá tegyék. – Annak ellenére, hogy a sajtó az ingatlanvásárlást úgy tünteti fel, mintha ezzel bármilyen jogszabályt vagy bármiféle nyilatkozattételi kötelezettséget megsértettem volna, a valóság az, hogy minden törvényi kötelezettségemnek maradéktalanul és mindenben eleget tettem, mind a saját, mind pedig a családtagjaim vagyoni helyzetét érintően. Nem csupán most, hanem amióta közösségi munkát, közfeladatot látok el – jelentette ki.

Eddig 12-szer vizsgálták át a vagyoni helyzetemet, és soha semmilyen kétség nem merült fel. Fotó: Schmidt Andrea

Eddig 12-szer vizsgálták át a vagyoni helyzetemet, és soha semmilyen kétség nem merült fel. Fotó: Schmidt Andrea
– A vásárhelyiek emlékezhetnek arra, hogy nem ez az első eset, amikor a vagyonnyilatkozatom kapcsán próbálnak lejáratni, ahogyan arra is, hogy polgármesterként – erre vonatkozó törvényi kötelezés hiányában is – kitetettem a saját és a képviselők vagyonbevallását a város honlapjára – tette hozzá. – Kiemelten fontosnak tartom, hogy az Országgyűlés tagjait ne érhesse az a vád, hogy bármit is eltitkolnak a saját vagy a családjuk vagyoni helyzetéről, ezért támogatom, hogy egy tisztességes és ésszerű, elsősorban szakmai alapokon nyugvó egyeztetési folyamat induljon el arról, hogy a személyiségi jogok megsértése, a magánélethez való jog csorbítása nélkül hogyan biztosíthat a jogrendszer nagyobb transzparenciát a képviselők családtagjainak vagyoni helyzetéről. Országgyűlési képviselőként – de férjként és családapaként is – egy erre irányuló tisztességes, átgondolt törvényjavaslatot támogatni fogok – mondta el lapunknak a miniszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!