Kisfia kedvéért tanult meg masszírozni, most sorstársain segítene

Hódmezővásárhely- Sérült gyermekek masszírozásával segítene sorstársain Móricz Hegedűs Tímea. A vásárhelyi édesanya is beteg kisfiát neveli, az ő kedvéért tett speciális masszázsvizsgát.

Antal Sándor

– Mindenkinek jólesik, ha átmasszírozzák és fellazítják az izmokat. A sérültek esetében ez különösen fontos – kezdte beszélgetésünket [namelink name="Móricz Hegedűs Tímea"]. A vásárhelyi édesanya mindent megtesz, hogy 3 és fél éves kisfia a lehető legjobb állapotba kerüljön. Levente a születése után agyvérzést kapott, és 90 százalékos agykárosodást szenvedett.

 

Tímea barátnőjének kislányát masszírozza. Fotó: Antal Sándor

Tímea emiatt tett le egy speciális masszázsvizsgát két barátjával. Gyermekét mindennap masszírozza, és különböző fejlesztésekre is járnak. Elhatározták, másokon is segítenek, ezért ingyenes nyílt napokat szerveznek, ahová a beteg gyermekeket és szüleiket várják. Az első alkalom február 27-én 8 órakor lesz a vásárhelyi mezőgazdasági főiskola udvarán lévő edzőteremben.


– Nagyon sok sérült gyerek van itt, Vásárhelyen is. Szeretnénk nekik segíteni, akár egy ilyen nappal, ahol összejönnek a sorstársak. Tudunk egymással beszélgetni, kinek mi a problémája, tapasztalata – mondta az elszánt anyuka, aki szerint ez a téma még mindig nem kap kellő figyelmet.

 

A gyerekek többnyire élvezik a foglalkozást. Fotó: Antal Sándor

– Pusztán a jó szándék vezérel, mert látom, hogy Leventének is jólesik a masszázs. Egy családnál masszírozok, ott a szülők azt mondják, gyermekük feloldódik, esténként többet alszik – tette hozzá Tímea, aki szeret-

né, ha minél többen összejönnének jövő héten szombaton. – A sérültek testi fejlődéséhez fontos a jó közérzet, amihez a masszírozás is hozzájárul – magyarázta az anyuka.


Elmesélte, néhány sorstársával tartják a kapcsolatot, próbálnak segíteni egymásnak, akár kupakgyűjtéssel. Leventének jelenleg az újságokat gyűjtik, mert őssejtbeültetést terveznek. A műtétet egy bécsi kórházban végeznék el, 5 millió forintba kerül.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!