Bűzölögnek a konténerek Mindszent közepén

Hódmezővásárhely - Kommunális hulladékkal töltik meg a szelektív gyűjtőket a mindszentiek. A szolgáltató idővel begyűjti majd a konténereket, de még arra vár, hogy az emberek szokják meg az új rendszert, és már otthon is külön gyűjtsék a szemetüket.

Antal Sándor

Nincs változás a szelektív hulladékgyűjtő szigetek körül Mindszenten. Egyesek továbbra is felfeszítik a konténereket, és kommunális hulladékkal töltik meg, ami pedig nem fér bele, azt melléteszik.


A szolgáltatást végző FBH-NP Nonprofit Kft. szerdánként üríti a konténereket, amelyek péntekre már megtelnek, és a következő heti szállításig ott bűzölög a szemét. A település központjában lévő, Petőfi utcai sziget közvetlen közelében kerékpártároló és zöldséges is van. Az ott dolgozó nő azt mondta, nemcsak a látvány, hanem az ott terjengő szagok is gusztustalanok. A többi sziget esetében is hasonló a helyzet. A Kossuth utcai konténerek környékén élő férfi a közösségi oldalon azt írta, a bűz orrfacsaró, ráadásul szinte naponta szedi össze a háza környékéről a szemetet.

 

A szolgáltató lapunk kérdésére közölte, az a cél, hogy átszoktassa a lakosságot az otthoni szelektív hulladékgyűjtésre, ami sokkal kényelmesebb lesz számukra. Hosszú távú terv, hogy idővel megszüntetik a szigeteket.


A kommunális hulladékot hetente, a szelektívet kéthetente, míg a zöldet havonta szállítja el a cég. Az utóbbi két esetben zsákokba kell gyűjteniük a szemetet, amit így ingyen visz el a kft. A zsákokat az ügyfélszolgálaton szintén ingyenesen igényelhetnek a helyiek.


Korábban megírtuk: akik nem rendeltetésszerűen használják a szelektív hulladékgyűjtőket, akár 100 ezer forintos környezetvédelmi büntetésre is számíthatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!