Tízezreket kockáztatnak a rutinos fogadók

Jól fizetett a magyarok győzelme a franciaországi Európa-bajnokságon. A fogadóirodák kárára sokan tettek a mieinkre. A lottózók forgalma jelentősen megnőtt.

Antal Sándor

– Ritkán szoktam tippmixelni, csak nagy sportesemények idején – mondta [namelink name="Soós Zoltán"]. A vásárhelyi férfi hozzátette, nem bonyolítja túl, leginkább a végeredményt próbálja meg eltalálni, de nem is kockáztat sokat. Az osztrák–magyar meccsre nem tippelt, azonban bízott Dzsudzsákék sikerében, úgy, mint sokan mások is tették.

Tegnap több vásárhelyi lottózóban is jártunk, hogy megnézzük, mennyien kockáztatják pénzüket a franciaországi futball-Európa-bajnokság alatt. Mindenhol fizettek ki nyereményeket a magyarok győzelme után.


– Jó szorzó volt rá. Hazafi vagyok, bíztam bennük – magyarázta egy férfi, aki 10 ezer forintot tett a válogatottunk győzelmére, és 49 ezret nyert. Kérte, hogy ne írjuk le a nevét, de mosolyogva megjegyezte, Izlandot is megverjük szombaton.


– Olyan, mintha mindennap hétvége lenne – hangzott el az egyik belvárosi lottózóban. Ugyanezt mondták a Kertvárosban és a Hódtóban is. – Olyanok is jönnek, akik eddig nem fogadtak. Fiatal nők és idős asszonyok, férfiak – magyarázta az egyik lottózó alkalmazottja. Hozzátette, nagyon széles a fogadási kínálat. A leggyakrabban a győztest próbálják meg eltalálni, valamint kombinációs szelvényeket töltenek, hogy egy-két rossz tipp esetén se menjen el a szelvény.


A megjátszott tét is változó. A fiatal és az új tippelők néhány száz forintot kockáztatnak, de vannak nagy játékosok is, akik nem sajnálnak több tízezer forintot sem feltenni. A lottózókban maximum 200 ezer forintig fizetik ki a nyereményeket, míg a Szerencsejáték Zrt. hivatalos üzleteiben 400 ezer a határ. E fölött bankszámlára utalják a nyereményt.


– Én a feleségemnek töltöm a szelvényt. A közösségi oldalon látta, hogy az ismerősei mennyit nyertek a magyarok győzelmével. Azóta ő is nyerni akar – mesélte nevetve egy férfi, aki nem akarta, hogy leírjuk a nevét. Mint mondta, nem szeretne otthon ebből problémát, majd beikszelte az angolok győzelmét Wales ellen. [namelink name="Bajtai Dávid"] a testnevelés-érettségije után vette fel a szerdai nyertes tippjeiért járó pénzt. Elmesélte, legnagyobb nyereménye 200 ezer forint volt, amit 200 forintból nyert.


 

Címkék#tippmix

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!