2017 a drágulás éve Vásárhelyen

Emelkednek a gyermekétkeztetési díjak, valamint a strand- és uszodabelépők, bérletek árai Vásárhelyen - döntött a közgyűlés.

Imre Péter

Napirend előtt Hegedűs Zoltán alpolgármester arról számolt be a vásárhelyi közgyűlésnek, hogy az ipari park területbővítése 150 hektárra zöld utat kapott – 1,1 milliárdos fejlesztés –, és használhatja a tudományos és technológiai park megnevezést.


Ezután jöttek a húsba vágó, pénztárcát kurtító napirendek. A gyermekintézmények étkezési tarifája 4 éve nem változott, ezért, valamint az alapanyagárak emelkedése miatt szükséges január 1-jétől a korrekció – közölte Kovács Pál, a Hódmezővásárhelyi Szolgáltató és Működtető Nzrt. pénzügyi és szolgáltatási igazgatója. A bölcsődékben 455-ről 500 forintra, az óvodákban 532-ről 600-ra, az általános iskoláknál 658-ról 680-ra, a középiskoláknál 1069 forintról 1200-ra nő a napi térítési díj. Hozzá kell tenni, ezt a szolgáltatást a bölcsisek 85, az óvodások 91, az általános iskolások 35 (plusz 25 százalék félárú kedvezmény), a középiskolások 60 százaléka ingyenesen veszi igénybe.


Közel 10 év után változnak a strand- és uszodai belépők és bérletek árai is – ezt az előterjesztést Antalóczy Péter, a Hód-Fürdő Szolgáltató és Üzemeltető Kft. ügyvezetője ismertette. Több kedvezmény megszűnik, és belép a pótjegy, amely az alapjegy mellé váltható újabb pluszszolgáltatások igénybevételéhez, például a konditerembe 500 forint. A felnőtt napijegy 1250 forintról 1400-ra drágul, de a különböző bérletek ára is jelentősen nő, például a 100 alkalmas felnőtt 63-ról 70 ezer forintra. Összesen 7 olyan tétel van, amelynek a tarifája nem változik, például a családi jegy (2 felnőtt, 1 diák) 3000, 18 óra után 2500 forint marad. A megszűnés felirat 22 helyen olvasható a táblázatban, ilyen az éves szauna- és törzsvendégbérlet, valamint a 450 forintos közgyógyos belépő.


– A korábbi rendszer bonyolult, átláthatatlan és kijátszható volt, ezért és a veszteségek csökkentése miatt kellett módosítani a tarifatáblázatot. Arra kérek mindenkit: ne a pénztárosokra zúdítsa haragját, forduljanak minden panasszal hozzám, vállalom a felelősséget – mondta Antalóczy. Hozzátette: a környékben még így is a vásárhelyi marad a legolcsóbb strand.

 

Elismerések

A közgyűlés előtt ünnepelték a 10 éves Kapcsolat Központot és Csodaházat. Ebből az alkalomból Hódmezővásárhely Szociális Ügyének Szolgálatáért kitüntetést Simon János szakmai vezető, tanácsadó a Családsegítő Szolgálattól és Széll Józsefné, a Hóvirág utcai Bölcsőde szakmai vezetője kapott, valamint Hódmezővásárhely Szociális Ügyének Segítéséért kitüntetést Saja Mária kishomoki koordinátor. Nyolcan kaptak polgármesteri elismerő oklevelet. A jubileumon Almási István polgármester és Lázár János országgyűlési képviselő, miniszter mondott beszédet, Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár előadást tartott, a Kapcsolat Központ első évtizedét Bálint Gabriella főigazgató ismertette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!