Iskolai felújítás, bicikliutak: indulhatnak a beígért építkezések Vásárhelyen

Rendkívüli ülésen döntött a hódmezővásárhelyi közgyűlés pénteken a Modern Városok Program keretein belül megvalósuló beruházásokról.

Máté Gergely

Elfogadták az ezzel kapcsolatos előterjesztéseket, így a Bethlen Gábor Református Gimnázium, a Németh László Általános Iskola és Gimnázium, valamint a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum épületeit újítják fel. Továbbá 117 kilométer kerékpárút kialakításához is támogatást kap a város, így a környező településekkel kell megállapodást kötni. Ez, mint azt korábban megírtuk, érinti Mártélyt, Mindszentet, Derekegyházat, Nagymágocsot, Székkutast, Kardoskutat, Földeákot és Óföldeákot. (A Modern Városok Program utolsó állomásán, Hódmezővásárhelyen beszélt Orbán Viktor miniszterelnök a fejlesztésekről>>)


A közgyűlés emellett rendkívüli szociális ellátásról szóló pályázati kérelmet, a helyi esélyegyenlőségi program felülvizsgálatát, valamint a helyi munkahelyteremtő támogatást is megszavazta.

Címkék#fejlesztés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!