Ősszel kezdik az építést az Erzsébetitől a Kutasi útig Keletről is elkerülik Vásárhelyt

Hódmezővásárhely. Jövő ősszel már kelet felől is el lehet kerülni Vásárhelyt, akkora készül el a tervek szerint a keleti elkerülő út. Az önkormányzat arra számít, az ipari park forgalma részben ide kerül át. <br><br>

Kovács Erika

– A 3,3 kilométer hosszú út építésére megvan a pénz. Pályázaton nyertünk rá 1,1 milliárd forintot. Az új út az Erzsébeti úton, az ASA Építőipari Kft. után, körforgalommal kezdődik, és nagyjából a Hód-Mezőgazda Zrt. lovaspályája közelében csatlakozik a 47-es főúthoz – tudtuk meg Hegedűs Zoltántól, Hódmezővásárhely alpolgármesterétől.

Nem valódi körgyűrű, de minden irányból elkerüli a várost.

Nem valódi körgyűrű, de minden irányból elkerüli a várost.

A beruházás első lépésében a tervezett út nyomvonalába eső földek tulajdonosaival egyezett meg az önkormányzat. Ez nem ment egyszerűen. Az egyik gazda a 60 koronás földjéért 90-est kért cserébe. Később vele is dűlőre jutottak. – Az engedélyek megvannak. Nemsokára kezdődhet a közbeszerzés. Reményeink szerint ősz elején már épül az út.


Ha elkészül, minden irányból el lehet kerülni Vásárhelyt azoknak, akik csak átutaznának a városon. A déli elkerülő 2009-ben készült el, az északi pedig most épül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!