Hegedűs Zoltán Hódmezővásárhely polgármester jelöltje az időközi választásokon

Hódmezővásárhely - Mint ismert, az időközi voksolást azért kellett kiírni, mert a város polgármestere, Almási István a közelmúltban elhunyt.

Imre Péter

– A vásárhelyi Fidesz választmánya egyhangúlag Hegedűs Zoltán alpolgármestert javasolja polgármesterjelöltnek – jelentette be kedden Havasi Katalin, a párt helyi szervezetének elnöke. Ehhez csatlakozott – szintén egyhangú döntéssel – a vásárhelyi KDNP-szervezet, közölte Bálint Gabriella elnök. Elmondták: azért tették le voksukat a jelenleg polgármesteri jogkörrel rendelkező alpolgármester mellett, mert folytathatja az elhunyt Almási István által megkezdett munkát, azon az úton mehet tovább.


 Lázár János országgyűlési képviselő, kancelláriaminiszter közölte, a személy kiválasztásánál két szempontot vettek figyelembe: a tapasztalatot és a stabilitást, valamint hogy pártoktól függetlenül mindenkivel együtt tud dolgozni. Lázár elárulta: szóba került az ő szerepvállalása, jelöltsége is, de erre, ahogy fogalmazott: „egyelőre nemet mondtam, jövőre az országgyűlési választásokon méretem meg magam".


Az 1968-ban született mérnök-tanár Hegedűs Zoltán nős, három gyermek édesapja. 2006 óta képviselő, 2014-től alpolgármester, és a legutóbbi helyhatósági választásoknál Almási István is őt nevezte utódjának. – Az édesapám, aki 16 évig volt települési képviselő, valamint elhunyt polgármesterünk tanított a politikai tisztességre, becsületes munkára. Szeretnék azon a folyamatos fejlődést hozó úton továbbmenni, amin a város 27 évvel ezelőtt elindult, hogy minél élhetőbb legyen Vásárhely – mondta rövid bemutatkozó beszédében Hegedűs, aki megköszönte a két jelölőszervezet bizalmát. A Fidesz–KDNP az ünnepek után, január 8-án kezdi a kampányt.

 

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, a térség fideszes országgyűlési képviselője (b3) és a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje, Hegedűs Zoltán alpolgármester, valamint Bálint Gabriella, a KDNP (b) és Havasi Katalin, a Fidesz helyi szervezetének elnöke a jelöltet bemutató sajtótájékoztatón Hódmezővásárhelyen. MTI Fotó: Rosta Tibor

A bejelentés kapcsán érdeklődtünk a polgármesterjelöltek felől a közgyűlésbe képviselőt delegáló másik két pártnál is. Dombi-Kiss László, a Jobbik vásárhelyi elnöke azt mondta: – Korai. Még nem tartottuk meg a jelöltállító taggyűlést, majd az országos elnökséggel is egyeztetünk. Ezt követheti a bejelentés, a törvényes határidőn belül – jelentette ki. Az MSZP-nél már megvan, hogy kit jelölnek a közelmúltban elhunyt polgármester, Almási István pozíciójára a február 25-i időközi voksoláson. A párt helyi elnöke, Kis Andrea közölte: személyét várhatóan a jövő héten hozzák nyilvánosságra.


A választási bizottság határozata megtekinthető a hodmezovasarhely.hu weboldalon és az önkormányzat hirdetőtábláján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!