75 millióból újult meg az erdei iskola

Mártély - 75 millió forintból újult meg a mártélyi erdei iskola, tegnap avatták. Az ünnepségen Balogh Jánosné, a falu polgármestere arról beszélt: nem mindegy, milyen környezetben fogadják a vendégeket – ők viszik tovább a település jó hírét.

Munkatársunktól

Az erdei iskola 2001-ben nyitotta meg kapuit az egykori Klebelsberg Kunó-féle épületben, azóta az ország számos pontjáról érkeznek a gyerekek, és vesznek részt az intézmény programjain. Kínálatukban többek között a természetvédelem, a hagyományok, az épített örökségek megismerése, a környezettudatos magatartás elősegítése szerepel. Évente átlagosan 30 iskolás csoportot fogadnak itt.

Népszerű az erdei iskola. Fotó: Török Anita (galéria)


Uniós támogatással felújították a vizesblokkokat, az elektromos rendszert. Akadálymentesítették, és a környezetbarát energiaellátás érdekében napelemekkel, napkollektorokkal látták el az intézményt, valamint 34 férőhelyes szállást alakítottak ki. A gazdasági épületek is megújultak, a sertésól, a ló- és a kecskeistálló. Terepi laborfelszereléseket, megfigyelőeszközöket – távcsöveket, nagyítókat –, kerékpárokat, csónakokat, kenukat szereztek be. Az erdei iskolába érkező diákok tanulásához pedig projektort, laptopot, térképeket, mikroszkópokat is vásároltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!