Bemutatkoztak a szakmák a vásárhelyi nyílt napon - Szaktudással a siker útján

Nyílt napot tartott a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum. Az érdeklődők előadásokat hallgathattak, bemutatókat tekinthettek meg.

Imre Péter

– Kicsi korom óta szakács szerettem volna lenni, később voltam a szüleimmel a mostanihoz hasonló nyílt napon Vásárhelyen – emlékezett a kezdetekre a 18 éves, szentesi Légrádi Gergő. A szakács szakképesítést már megszerezte a HSZC Corvin Mátyás Szakgimnázium és Szakközépiskolában, most még két évet ráhúz az érettségiért.


Légrádi Gergő megjegyezte: ha valaki a Corvinban végez, az jó ajánlólevélnek számít. Elmondta még: nyáron egy pizzériában dolgozott, egy szentesi séfnél volt szakmai gyakorlaton, és egyszer szeretne saját éttermet.

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Szaktudással a siker útján címmel rendezett tegnap nyílt napot. A megnyitót az Elegance Szalonban tartották, ahol a fodrászok gyakorolnak, készülnek a különböző versenyekre, Meszlényi Tamásné Marika mesterfodrász vezetésével. És rendszeresen jól szerepelnek azokon: sikeres tanulók kerülnek ki a kezük alól.

A honvédség toborzójánál sok fiatal érdeklődött a Corvinban. Fotó: Imre Péter

A honvédség toborzójánál sok fiatal érdeklődött a Corvinban. Fotó: Imre Péter

Előadásokat az Eötvösben hallgathattak az érdeklődők, nyílt órákat, a Fekete Sasban lévő tankonyhában szakács- és cukrászgyakorlatokat, bemutatókat és honvédségtoborzót a Corvinban. Utóbbiban szakgimnáziumi képzés a vendéglátós, kereskedelmi és turisztikai, szakképzés pedig a szakács, cukrász, pincér és eladó – sorolta Oláh Attila intézményvezető.


Árva-Nagy Sándorné, a HSZC főigazgatója megemlítette, hogy évente több nyílt napot rendeznek, amikor a szakmaválasztás előtt állók bemehetnek az iskolákba, hogy testközelből is megismerjék az ottani oktatást, szakképzést. Közölte: a mai világban több lábon kell állni, és tanulni felnőttkorban is muszáj. Mert a kitartás, a tanulás a sikerhez vezető út, és „egy jó szakma aranyat ér, a jól képzett szakmunkásra mindig szükség van".

Hegedűs Zoltán polgármesteri jogkörrel rendelkező alpolgármester arról beszélt: régen úgy gondolták, ha egy fiatal boldogulni akar az életben, akkor diplomát kell szereznie. Néhány éve ez megváltozott.


A jó szakmunkásokért versengenek a munkaadók, és a minőségi képzésben, oktatásban nagy szerepet játszik a szakképzési centrum. – Kívánom, az érdeklődők jó szakmát válasszanak, és azzal sikeresek legyenek az életben – mondta zárásként Hegedűs.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!