Blazovich Péter távozott az Emlékpont éléről

Hódmezővásárhely - Blazovich Péter 3 év és 1 hónap után távozott a vásárhelyi Emlékpont Múzeum éléről, kérelmére, közös megegyezéssel bontottak szerződést. Marad a tanítás a szegedi Ságváriban. <br>

Imre Péter

– A hír igaz, már nem én vagyok az Emlékpont Múzeum igazgatója – közölte megkeresésünkre [namelink name="Blazovich Péter"]. – A szerződést április 30-ával az én kérésemre, közös megegyezéssel bontottuk fel. Az vezetői pozícióban eltöltött 3 év 1 hónap szép és eredményes volt.

Blazovich még elmondta: amikor felkérték és elvállalta a tisztséget, akkor is kérdések fogalmazódtak meg benne, hogy a pedagógusi pályát – a Ságvári Endre Gyakorló Gimnáziumban tanít – és az Emlékpont vezetését miként tudja összeegyeztetni, hiszen mindkettő teljes embert kíván. Viszont utóbbi nagy szakmai kihívásnak számított. Eddig sikerült, és éppen azért döntött a szerződésbontás mellett, mert két munkahelyi elfoglaltsága mellett nem jutott ideje semmire és senkire, a családjára sem.

Blazovich Péter 3 év és 1 hónap után távozott a vásárhelyi Emlékpont Múzeum éléről. Fotó: DM/DV

Blazovich Péter 3 év és 1 hónap után távozott a vásárhelyi Emlékpont Múzeum éléről.
Fotó: DM/DV

Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

 – Az eltelt három esztendőt hasznosnak, eredményesnek ítélem, kialakult a múzeum három fő profilja: az alap, a kommunizmus 40 évét bemutató kiállításon túl az Emlékpont bekapcsolódott a városi oktatásba, valamint a kutatásokra alapuló, azokat kiegészítő időszaki kiállításaink is nagy sikert arattak – ezek közül kiemelkedett a rendszerváltásról és a megfigyelt művészekről szóló. Évről évre nőtt a látogatottságunk. Folyik a munka, az intézmény elindult egy pályán – mondta el Blazovich Péter.

Az Emlékpont Múzeum a Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ intézményrendszerének része. Az új vezetőt Nagy Imre igazgató nevezi ki pályáztatást követően, amely jelenleg folyamatban van. Addig is az intézmény szakmai munkája nem szenved törést, működése zavartalan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!