Felsősök Vásárhelyen, alsósok Mártélyon

Döntött az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára: a mártélyi általános iskola önállósága, függetlensége megszűnik, a vásárhelyi Varga Tamás Általános Iskola tagintézményeként működik tovább a faluban, de csakis alsó tagozatosokat oktat, a felsősök Vásárhelyre járnak majd suliba. <br>

Munkatársunktól

Korábban megírtuk: a mártélyi iskola átszervezése már régóta téma a településen, és mivel egyre kevesebb a gyerek, egyre nagyobb a valószínűsége, hogy megszüntetik a felső tagozatot. Jelenleg 60 diák jár a mártélyi suliba, közülük 32 felsős, de ebből tízen vásárhelyiek, illetve mindszentiek.

Az átszervezési javaslatban az állt – mondta el lapunknak Tóthné Kecskeméti Katalin tankerületi igazgató –, hogy a mártélyi iskola a Varga Tamás tagintézményeként működjön tovább, a felsősök a 2015/2016-os tanévet már Vásárhelyen kezdjék, míg az alsó tagozat maradna a faluban.

Ezt szentesítette a már idézett döntés, amelynek a tankerületi igazgatóhoz eljuttatott indoklása a következő: az átszervezést a mártélyi iskola önálló, független tanintézményként való működésének megszüntetését az alacsony tanulói létszám miatt támogatja a minisztérium.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!