Hétfőn bezár az Anno vendéglő

Hódmezővásárhely - A Vásárhely határában álló Anno vendéglő 17 hónap után hétfőn újra bezár. Felmérai Szilárd üzletvezető indoklása szerint harmadára-negyedére csökkent a forgalmuk a 47-es főút szélesítése miatt. Egyelőre nem tudni, mikor nyit ki újra az étterem.

Imre Péter

– A történet még tavaly tavasszal kezdődött, az útépítéssel kapcsolatos előzetes munkák, a vezetékek fektetése miatt akkor dúrták fel a parkolónkat – mondta Felmérai Szilárd, a Vásárhely határában álló Anno üzletvezetője. – A terület, amelyen dolgoztak a nehéz munkagépek, részben a mi tulajdonunk, részben a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-é, és nem állították tökéletesen helyre. Mi még 2007 nyarán úgy alakítottuk ki kohósalakkal, zúzottkővel, hogy esős időben is megfeleljen a célnak, az autóval, busszal érkezők kulturált körülményeket találjanak. Ám amikor esett, tócsákban állt a víz, a legtöbben, amikor meglátták, ki sem szálltak kocsijukból, sártengeren át vezetett az út az épületbe. Kezdték az Annót gumicsizmás helynek nevezni, mert csapadékos időben csakis így lehetett baj nélkül megközelíteni.

A problémát jelezték a kivitelezőnek, de írásbeli panasszal nem éltek. Közben a vendégek fokozatosan elmaradtak, a forgalom harmadára-negyedére csökkent, a vendéglő nem hozta az üzleti elvárásokat, folyamatosan veszteséget termelt. Ezért úgy döntöttek az Anno vezetői, hogy május 4-étől, hétfőtől bezárják a vendéglőt.

A vendégek elmaradtak, a forgalom a töredékére csökkent. Fotó: Jacob Gábor

A vendégek elmaradtak, a forgalom a töredékére csökkent.
Fotó: Jacob Gábor

– Az újraindításhoz az eddigi jelentős veszteség miatt ismételt tőkeinjekcióra lenne szükség. Ennek a fedezetét azonban még nem látjuk – mondta az üzletvezető, aki még nem tudja, mikor nyitnak ki újra.

Érdeklődésünkre a NIF Zrt. kommunikációs vezetője, Fazakas Orsolya elmondta: a kivitelező Mota-Engil Zrt. mostanában azon a területen, az útnak az éttermi oldalán egyáltalán nem dolgozott. Amennyiben korábban történt olyasmi, ami a vendéglőnek kárt okozott, azt írásban juttassák el a NIF Zrt.-hez, kivizsgálják az ügyet.

Étteremtörténet

Az Anno a múlt század 20-as éveiben gyümölcscsomagolóként kezdte pályafutását, majd tanyai iskolává alakították át az épületet. A hatvanas években azonban bezárták a tanyai sulikat – a kishomokit is –, ezt követően lett vendéglő. Az étteremben 2005 őszén tűz ütött ki, mely elemésztette a belső tér egy részét, ekkor még Köves Attilának és nejének a tulajdonában állt a vendéglő. Tőlük egy olyan vállalkozói csoport vette meg, amelynek Szegeden és Makón is vannak vendéglői, felújították, átalakították a létesítményt, ami 2007 december közepén újra megnyitotta kapuit.

Címkék#étterem

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!