Márki-Zay még nem fizetett a vásárhelyi kórháznak

A jogerősen megítélt 800 ezer forintos sérelemdíjat még nem fizette ki a vásárhelyi Erzsébet-kórháznak Márki-Zay Péter polgármester. Kallai Árpád főigazgató sajtótájékoztatón bejelentette: az összeget a gyermekgyógyászatban fontos készülékre költenék.

Imre Péter

– Intézményünk, dolgozóink számára érthetetlen, ami az utóbbi hónapokban történik, vagyis nem történik – mondta tegnapi sajtótájékoztatóján Kallai Árpád, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátóközpont Hódmezővásárhely–Makó főigazgatója. Felidézte, hogy Márki-Zay Péter, Vásárhely polgármestere még tavaly azt mondta: aki bemegy a vásárhelyi kórházba, az az életét kockáztatja, és ezt a kijelentését környezetéből vett példákkal igyekezett igazolni.

A jogerősen megítélt sérelemdíjat a gyermekgyógyászatban fontos készülékre költenék. Fotók: Gémes Sándor/Promenád.hu

– Politikai haszonszerzés miatt mondta, és ezzel átlépett egy határt, megsértve több száz lelkiismeretes munkát végző dolgozót, orvost és szakdolgozót. Jogi útra tereltük az ügyet, és a Szegedi Ítélőtábla jogerős határozata 800 ezer forint sérelemdíj megfizetésére és a megyei napilapban helyreigazítás közzétételére kötelezte. A pénz nem érkezett meg a számlánkra és még a közleményt sem olvashattuk – jelentette ki a főigazgató.


Hozzátette:

 

minden arra utal, a polgármester háborút indított a helyi kórház ellen. Úgy gondolja, számára nem kötelező a határozat, rá nem vonatkoznak a jogszabályok – semmibe veszi az ítéletet. És ezzel azt üzeni az embereknek, a törvényeket nem kell betartani.

– A legrosszabb, hogy kijelentése arra is alkalmas volt, hogy a betegek és az orvosok, az ápolószemélyzet közti bizalmat megbontsa. Ez megengedhetetlen, mert a gyógyuláshoz szükséges a bizalmi kapcsolat – fejtette ki Kallai Árpád. Megjegyezte, igazukért kiállnak, a jövőben is minden jogi lehetőséggel élnek majd.

Zárásként közölte: a 800 ezer forintot a gyermekgyógyászatban, a legsúlyosabban beteg gyerekek ellátásában fontos készülék megvásárlására költenék. – Várjuk a pénzt, a helyreigazítást és azt, hogy bocsánatot kérjen mindenkitől, akit megsértett – jelentette ki a főigazgató.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!