Kecskemét és környéke

2012.04.27. 09:24

Csendrendelet: új diszkó már nem nyithat Kecskeméten

Kecskemét - A csütörtökön elfogadott új csendrendelet egyben azt is jelenti, hogy Kecskeméten a jövőben már ki sem nyithat olyan szórakozóhely, amely éjfél után is fogadna vendégeket.

Delmagyar.hu

Mint arról csütörtökön már részletesen is beszámoltunk, rendeletet alkotott Kecskemét közgyűlése a vendéglátó üzletek éjszakai nyitva tartásának rendjéről. Ennek értelmében a város területén működő vendéglátó üzletek 24 órától reggel 6-ig nem tarthatnak nyitva.

A Jogi és Ügyrendi Bizottság bizonyos, a rendeletben meghatározott esetekben engedélyezheti az eltérő nyitva tartást, például a társasház közgyűlésének, vagy az ingatlan tulajdonosainak hozzájárulásával, A bizottság azonban visszavonja az engedélyt, ha a lakóközösség közgyűlése vagy a tulajdonosok visszavonták a hozzájárulásukat.

A rendelet hatálya nem terjed ki azokra a vendéglátó egységekre, amelyek szálláshely-szolgáltatás részeként üzemelnek és kizárólag szállóvendégeket szolgálnak ki, a közoktatási és felsőoktatási intézményekben tartott rendezvényekre, a szalagavató bálokra, érettségi bankettekre, a Szilveszter éjszakákra, valamint azon éttermekre, ahol nincs tánc és hangosító berendezéses zene.

Azok az üzletek, amelyek 2011. december 31-én már működési engedéllyel rendelkeztek, vagy nyilvántartásba vették őket, az eddigi nyitva tartási rendjük szerint üzemelhetnek, amennyiben a rendelettől eltérő nyitva tartásra vonatkozó kérelmüket 2012. augusztus 31-ig benyújtják a Jogi és Ügyrendi Bizottsághoz. A bizottság visszavonhatja az engedélyt, ha annak jogerőre emelkedésétől számított egy éven belül legalább két megalapozott panasz érkezik a szórakozóhely ellen.
A rendelet hatálya Kecskemét teljes területére kiterjed és május 1-től hatályos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!