Kecskemét és környéke

2014.02.04. 12:23

Tompánál is megindult a teherforgalom

Tompánál 11 óra előtt megindulhatott a tehergépjárművek forgalma Szerbia felől Magyarország felé.

Bács-Kiskun megyében közel 600, Szerbiába tartó tehergépjármű vesztegelt az elmúlt napokban a szerbiai hóhelyzet miatt bevezetett korlátozások miatt. A szerb hatóságok a Tompai Határátkelőhelynél kedd délben megnyitották a határt a Szerbiába tartó teherforgalom előtt.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai az esetlegesen kialakuló balesetek elkerülése érdekében a parkolókban várakozó közel 600 kamiont szakaszosan engedik rá az M5 autópályára, illetve a megye főútjaira.

Tekintve, hogy a Szerb-Magyar határ belépő és kilépő oldalán az elmúlt napokban jelentős számú tehergépjármű gyűlt össze, a rendőri intézkedések ellenére a közlekedésben részvevőknek megnövekedett kamionforgalomra kell számítaniuk Bács-Kiskun megye közútjain. Kérjük mindenki fokozott óvatossággal, körültekintően és türelmesen vezessen a teherforgalom levonulásáig.

A megyében veszteglő tehergépjárműveket a korlátozások bevezetése óta folyamatosan és visszatérően ellenőrizték a járőrök, kamionsofőröket ért jogsértéssel kapcsolatos bejelentés nem érkezett a rendőrségre.

Korábban

Engedélyezték a szerb határrendészeti szervek a tehergépjárművek forgalmát Magyarország felé.

Tompánál 11 óra előtt megindulhatott a tehergépjárművek forgalma Szerbia felől Magyarország irányába, a szerb határrendészeti szervek döntése alapján.

A kimenő irányú tehergépjármű forgalom továbbra sem engedélyezett.

A Bács-Kiskun megyei határátkelőhelyeken a személygépkocsik forgalmi korlátozását teljesen feloldották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!