Kecskemét és környéke

2019.02.03. 21:13

Lefejezték Nepomuki Szent Jánost a buszmegálló mellett - fotók

Nepomuki Szent János a vízen járók és a sóbányászok védőszentje, de nem a buszon utazóké. Vajon ezért törték apró darabokra a fejét a kiskunmajsai buszmegálló mellett? Nem ez az első alkalom, hogy sérül.

Letörték, majd apró darabokra zúzták egy műemlék szobornak a fejét a Bács-Kiskun megyei Kiskunmajsán. A rendőrség nagy erőkkel nyomoz az elkövetők után. Úgy tudjuk, a buszmegálló melletti Nepomuki Szent János szobor nem először esik áldozatul vandalizmusnak, legutóbb 2014. novemberében rongálták meg – akkor azt a sérülést gyorsan még lehetett javítani. Az ismeretlen elkövetők most teljesen összetörték a szobor fejét, így nem valószínű, hogy helyre lehet állítani. A nyomozók vizsgálják a környékbeli kamerafelvételeket, így vélhetően hamarosan kézre kerülhetnek a rongálók.  

Lefejezték Nepomuki Szent Jánost a buszmegálló mellett - GALÉRIA. Fotó: Donka Ferenc


Nepomuki Szent János Csehország, valamint a folyók, hidak, hajósok, vízimolnárok, halászok védőszentje. A gyónási titok mártírjaként tartják számon - ha elolvassák halálának történetét, érteni fogják, miért. Egyes helyeken a fuldoklók, illetve a bányászok, sóbányászok védőszentje is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!