Kecskemét és környéke

2017.08.08. 15:50

Kikötötték Donnát, belehalt a kínzásba

Állatkínzás: külterületi részen kötözte fához a kutyáját. Ebbe még nem is halt volna bele az állat, ha nem hagyja ott majd egy hónapra.

Ismeretlen tettes egy körülbelül másfél éves, azonosító chip nélküli, barna keverék szuka kutyát 2017. július 15. és 2017. augusztus 4. között Solt külterületén bálamadzaggal és egy 180 centiméter hosszú lánccal kikötözött.

Ehhez a fához kötve pusztult el Donna. Fotók: police.hu

Az állat nyakán lévő bálamadzag belenőtt a kutya izomzatába. A négylábú az ellátatlanság és a sérülései miatt elpusztult.


A tetemet augusztus 4-én találták meg egy állatvédő alapítvány munkatársai és értesítették a helyi rendőröket. A Kalocsai Rendőrkapitányság Solti Rendőrős munkatársai néhány napon belül beazonosították a feltételezett elkövetőt, aki a kutya - akit Donnának hívtak - gazdája volt.

A 43 éves helyi nőt augusztus 8-án állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók, aminek során beismerte tettét. A nő az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezik - írta a police.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!