Kecskemét és környéke

2011.12.19. 16:00

X-Faktor: így szurkoltak földijei Kocsis Tibóért - videóval

Két átdrukkolt nap, több száz felfestett X-Faktor jel, és egy valóra vált álom. Talán így lehetne megvonni az elmúlt hétvége mérlegét Lajosmizsén, Kocsis Tibor szülővárosában.

Gál Orsolya

Vasárnap este hétkor már több százan gyűltek össze a lajosmizsei művelődési házban, és a tömeg egyre csak gyűlt. Az RTL Klub csapata két napra, az X-Faktor döntőjére települt ki ide, hogy az egész ország láthassa, hogyan drukkolnak Kocsis Tibor szülővárosának lakói a tehetségkutató énekesének.

Mindenkin X-Faktor jel, Kocsis Tibó feliratú kendő, vagy legalább egy piros sál volt, ami jelezte összetartozásukat. - A két nap alatt több száz X-Faktor jelet festettünk. Ajtónyitástól ajtózárásig egyfolytában dolgoztunk - mondta Kacskó Csaba a csillámdekor.hu képviselője ecsettel a kezében. - Felajánlottuk, hogy színesebbé tesszük a hétvégét. Festettünk arcra, kézre, a legbátrabbaknak pedig dekoltázsra. Volt, aki X-Faktor jelet kért, míg mások Hajrá Tibó felirattal szurkolták végig az estét. 1-99 éves korig minden korosztály itt volt, és nagyon jó volt a hangulat – tette hozzá Kacskó Csaba, miközben éppen megérkezett a hátunk mögé Lajosmizse tevéje, a hátán Janicsák Vecával.

X-Faktor: így szurkoltak földijei a győztes Tibóért - GALÉRIA (Fotók: Gál Orsolya)


A tehetségkutató tavalyi szériájában döntőbe jutott énekesnő szintén Tibó szülővárosában szurkolta végig a vasárnap esti adást. - Nagyon jól éreztem magam Lajosmizsén. Ez egy fantasztikus csapat volt, úgyhogy nem csodálom, hogy Tibi nyert, hiszen nagyon szeretik őt itt. Olyan, mintha Tibó egy kicsit az én álmomat is valóra váltotta volna ezzel a győzelemmel, nagyon büszke vagyok rá. Jobban izgultam érte, mint annak idején magamért – mondta a delmagyar.hu-nak könnyes szemmel Veca.

A szurkolók egész este fáradhatatlanul bíztatták az énekest, és kiabálták: Hajrá Tibó! A művelődési házban több kivetítőn is nézhették az adást, többek között a színházteremben, ami dugig megtelt szurkolókkal. Volt forralt bor, forró tea, frissen sült kifli és pogácsa. - Nagyon vártuk ezt a hétvégét, odatettük magunkat – osztotta meg velünk élményeit Sápi Róbert, az egyik szurkoló. - Tegnap is itt voltam, nem is lehetett volna kihagyni. Lelkileg biztos erőt adott Tibónak a Lajosmizsén tomboló közönség. Tibi egy éneklésre termett ember, biztos voltam benne, hogy ő nyeri meg a versenyt. Enikő is nagyon szépen énekelt, nem véletlenül lett ő az év legjobb női hangja – tette hozzá Sápi Róbert.

X-Faktor: így szurkoltak földijei a győztes Tibóért - GALÉRIA (Gál Orsolya fotói)

- Nagyon szurkolt az egész település Tibónak - emelte ki az ünneplő közönség kellős közepén Basky András polgármester. - A jó cél érdekében a település mindig össze tud fogni, és azt gondolom, hogy Tibónak ez sokat jelentett. Több mint ezer ember szurkolt itt együtt érte. Egy igazi egyéniség a mi fiunk, akinek szeretnénk egy nagy bulit szervezni, ahová mindenkit várunk majd, aki drukkolt Tibónak – avatta be terveibe a delmagyar.hu-t terveibe a polgármester.

Tibi sógora és keresztlánya, a hároméves Hanna is a művelődési házban szurkolták végig az estét. - Nagyon büszke vagyok Tibóra – mondta kezében szőke kislányával Kiss Tamás. - Legalább annyi nehézséggel jártak az elmúlt hónapok, mint amennyi örömmel, de az egész család támogatta Tibót. Biztosan sok erőt adott neki az is, hogy ennyi ember szurkolt érte Lajosmizsén. Büszke vagyok a város lakóira is, hiszen ekkora összefogást még sosem tapasztaltam Lajosmizsén – fogalmazott Tamás, aki szerint Hannának a Kinek mondjam el vétkeimet volt a kedvenc dala azok közül, amiket keresztapja énekelt az X-Faktorban.

Barabás Éva, az RTL Klub riportere is nagyon jól érezte magát Lajosmizsén. - Le voltam nyűgözve, és lehet, hogy nincs is a szótáramban olyan szó, ami pontosan kifejezné azt, amit éreztem. Egy emberért, egy családért fogtak össze ismerősök és ismeretlenek. Éreztem, hogy most is sokan legendaként őrzik Tibó anyukájának emlékét. Az a fajta tisztelet, szeretet, amit a lajosmizseiek éreznek a család iránt, nagyon mélyen meghatott. Éva szerint Tibó hatalmas szíve szépen lassan átszivárgott a képernyőn. - Sokáig nem merte ezt megmutatni, ahogy én sem, amikor Budapestre felkerültem. Egy darabig nem mertem teljesen önmagam lenni, nem hittem el, hogy az a szeretet, erő és hit, amit az ember egy kisvárosból hoz, mindenhol működik. Tibó ezt a végére ugyanúgy elhitte, ahogyan én is – jegyezte meg a műsorvezető.
Éva számára a hétvége egyik legmeghatóbb pillanata az volt, amikor Tarány Tomi édesanyja szinte pótanyukaként azt mondta, hogy aki eddig az ő fiára szavazott, most küldjön sms-t annak a gyermekére, aki a csillagok közül szurkol.

" frameborder="0" width="600" height=450 allowFullScreen mozallowfullscreen webkitAllowFullScreen>

">Kocsis Tibor győzelmének pillanata Lajosmizsén from ">Delmagyar.hu - Kecskemét on ">Vimeo.


Mire a művelődési ház kiürült, megérkezett Tibó apukája és a nővére, Lilla is, akik a budapesti stúdióban izgulták végig az estét. - Nagyszerű érzés, hogy a fiam nyerte meg az X-Faktort, alig tudom szavakba önteni. Szinte még fel sem fogtuk. Ott, abban a pillanatban, amikor kimondták a nevét, sok mindent ki lehetett olvasni a szeméből. Láttam, hogy a hónapok óta tornyosuló feszültség feloldódott benne. Úgy gondolom, hogy a siker a tehetsége mellett a kitartásának is köszönhető. Sosem adta fel – mondta büszkén az édesapa, aki bevallotta, nagyon jó érzés számára, hogy a lajosmizseiekben ilyen lokálpatriotizmus működik.

- Elmondhatatlan, amit érzek, olyan, mint egy álom. Egész hazáig arról beszélgettünk, hogy nem is fogjuk még fel – mondta Tibó nővére, Lilla az ünneplők körében. - Nem volt könnyű az elmúlt pár hónap, de egyetlen percét sem bánjuk. Egy életre szóló élmény volt. Ilyen boldognak még sosem láttam Tibót. Abban, ahogy elsírta magát a győztes dal közben, minden benne volt. Valóra vált az álma, és ez olyan fantasztikus érzés számomra, mintha én nyertem volna – árulta el Lilla.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!