Kék hírek

2009.03.20. 07:48

A Cozma-ügy miatt fújták le a cigány kisebbségi programot?

Elmarad a cigányság kultúráját bemutató nagyszabású rendezvény Veszprémben, amit a városi kisebbségi önkormányzat az antirasszizmus világnapja alkalmából tervezett korábban.

Delmagyar.hu

Kalló Zoltán, a veszprémi cigány kisebbségi önkormányzat elnöke a Naplónak elmondta, hogy a Cozma-gyilkosság utáni napokban a szervezők és a kisebbséghez tartozók közül többen azzal keresték meg, hogy talán nem lenne szerencsés ilyen nagyszabású programot tartani, mert tovább erősíthetné egyesekben az ellenérzéseket, előítéleteket. Ám ma már úgy látja, hogy nem volt jó döntés a program elhagyása, mert talán éppen az ilyen helyzetekben kellene jelezni az embereknek, hogy külön kell választani a bűncselekményeket, a bűnözőket egy kisebbség általános megítélésétől.

A Párbeszéd címmel tervezett kétnapos programban a képzőművészet különböző ágainak, a zenének, irodalomnak a cigány kisebbséghez tartozó képviselői mutatkoztak volna be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!