Kék hírek

2015.10.08. 12:16

Kirakatban árulta a hamis ékszereket

Az ékszerüzlet tulajdonosa arra hivatkozott, hogy az ismert világmárkák emblémájával és nevével ellátott hamis darabokat zálogba adták be hozzá.

Egymillió forintot meghaladó értékben hamis márkajelzéssel ellátott ékszereket foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Miskolcon egy ékszerüzletben - tájékoztatta a NAV Észak-magyarországi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense csütörtökön az MTI-t.

Varga Zoltán közölte: az ismert világmárkák emblémájával és nevével ellátott 14 karátos arany karkötőket és medálokat a miskolci sétálóutca egyik ékszerboltjának kirakatában vették észre a pénzügyőrök.

Mivel gyanúsnak tűntek a termékek, bekérték a védjegyek jogtulajdonosától az ékszerek azonosításához szükséges egyedi ismertetőket. Így derült ki, hogy azzal a karátszámmal, amellyel árulták az ékszereket, nem is gyártanak termékeket a nevezett cégek. Az ékszerüzlet tulajdonosa arra hivatkozott, hogy a kifogásolt darabokat zálogba adták be hozzá, és mivel nem váltották ki, nála maradtak.

A tulajdonos ellen iparjogvédelmi jogok megsértésének vétsége miatt kezdeményeztek büntetőeljárást a NAV pénzügyi nyomozói.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!