Kék hírek

2008.06.08. 18:43

Viccből indították be a katasztrófavédelmi szirénát Pécsett

Viccből indították be a katasztrófavédelmi szirénát Pécsett. Előszőr arra gyanakodtak, hogy műszaki hiba miatt indult be a szerkezet, de a rendőrök egy kavicsot találtak az indítógombra erősítve.

A katasztrófavédelmi sziréna hatalmas riadalmat okozott szombaton éjjel Pécsett. A riasztó ugyanis csaknem fél órán keresztül szirénázott. A szerkezetet légiveszély, vagy katasztrófa esetén kell használni, így tájékoztatva a lakosságot, hogy baj van. A szirénát azonban valaki viccből beindította, hangját 10 kilométeres körzetben lehetett hallani.

Sokan kiszaladtak az utcára, nagyon megijedtek a hangtól.

A szirénát csak veszély esetén kapcsolják be a katasztrófavédelmi szakemberek. Valaki azonban viccből úgy gondolta, beindítja. A riasztót úgy indították be, hogy a záró fedelet felfeszítették, egy követ erősítettek hozzá majd a fedelet visszaszorították, így a kavics folyamatosan nyomva tartotta az indítógombot.

A beindított sziréna a belvárosban van, de a hangját 10 kilométeres körzetben jól lehetett hallani. Baranya megyében 278 ilyen sziréna működik, de bekapcsolni eddig még egyet sem kellett.

A rendőrség vizsgálatot indított az ügyben, keresik azt, aki a szirénát beindította. Ellene szabálysértési eljárást indítanak, komoly pénzbírságra számíthat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!