Képmutató

2010.06.19. 21:40

Egy lányról

A szex teljesen mellékes szál ebben a történetben. És a szerelem is.

Elsőre nem sok minden fogott meg Lone Scherfig rendezőnő filmjében, talán kapásból rávághattam volna, hogy banális, még banálisabb befejezéssel, vagy esetleg azt, hogy feminista, ha egyáltalán érdekelne még ez a jellemzés egy 2010-ben készült filmnél. A történet dióhéjban: egy 16 éves londoni diáklányról szól, aki jóravaló, tanul, készül az egyetemre, sőt egyenesen Oxfordba, mikor besétál egy jóval 30 felett járó férfi csapdájába. De nem kell a csúnya, csábító férfiállat képére gondolni, mert könnyű Katát táncba vinni. Hiszen a férfi pont azokat tudja, tudná megadni, amiről a lány eddig csak álmodozott. Koncertek és kiállítások, párizsi utazás, jazz klubok és izgalmas vacsorák. A szex teljesen mellékes szál ebben a történetben. És a szerelem is.

Mégis mi fogott meg? Scherfig ügyesen bánik az ecsettel, szépen festi fel a '60-as évek Londonját, következetesen vezeti végig a szereplőket a történeten. A lányt alakító Carey Mulligan és csábító Peter Sarsgaard is kiválóan játssza szerepét. Ráadásul Carey Mulligan varázslatosan szép, érzéki, izgalmas és titokzatos nő. A filmnek mind a 95 percében.

 

Simon Benjámin

 

A filmet június 23.-ig játsszák a Belvárosi Moziban

 

Egy lányról (An Education)

színes, feliratos, angol dráma, 95 perc, 2009

 

rendező: Lone Scherfig

forgatókönyvíró: Nick Hornby

zeneszerző: Paul Englishby

operatőr: John de Borman

 

szereplő(k):

Carey Mulligan (Jenny)

Peter Sarsgaard (David)

Alfred Molina (Jack)

Dominic Cooper (Danny)

Rosamund Pike (Helen)

Matthew Beard (Graham)

Ellie Kendrick (Tina)

Sally Hawkins (Sarah)

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!