Kistelek és környéke

2019.06.27. 21:06

Határrendészek versenyeztek Ópusztaszeren

Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban rendezte meg az idei Országos Határrendészeti Járőrversenyt a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön.

S. Z.

Az egész napos verseny Balázs László rendőrségi főtanácsos, az ORFK határrendészeti főosztályvezetője és Kertész Péter az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark ügyvezető igazgatójának megnyitóbeszéde után kezdődött. A határrendészek 15 számban versenyeztek. Volt például fegyverismeret, íjászat, vezetéstechnika, lovas ügyességi feladatok, tájékozódás, közúti határforgalom ellenőrzés, és mobil hőkamera kezelés is. De vízen is kellett ügyességi feladatokat teljesíteniük a határrendészeknek, amiben a Szegedi Vizimentő és Tűzoltó Szakszolgálat segített nekik.


A határrendészek versenyét hagyományosan László napkor rendezik ,eg, mert Szent László a határőrök és a katonák védőszentje.

Határrendészek versenyeztek Ópusztaszeren  - galéria



A mostani versenyen összesen tizenhat csapat indult. Jöttek határrendészek Veszprém, Zala, Szabolcs-Szatmár, Somogy, Nógrád, Komárom-Esztergom, Hajdú-Bihar, Gyór-Moson-Sopron, Baranya, Bács-Kiskun és Békés megyéből is. De indított egy-egy háromfős csapatot a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, az ORFK Rendészeti Igazgatósága, a Repülőtéri Rendőri Igazgatóság, a Készenléti Rendőrség és a Szegedi Rendészeti Szakgimnázium is, akik egyébként meg is nyerték a versenyt. A második helyeb a Békés megyeiek végeztek, a harmadik pedig a Nemzeti Közszolgálati Egyetem csapata lett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!