Kistelek és környéke

2019.08.22. 20:19

Keresztutat jártak Kistelekért

A kisteleki hittanosok a nyári szünetben sem tétlenkedtek, táborozásaik alatt felkeresték azokat a történelmi helyeket, amelyek városuk vé­­dőszentjéhez, Szent Istvánhoz kapcsolják őket.

A Glória Gyermekkórus a Balaton partján töltötte jól megérdemelt szabadságát, mert egész évben énekes szolgálatukkal tették szebbé az egyházi és városi ünnepeket.


Sok helyet bejártak a Balaton északi partján. Elzarándo­koltak Székesfehérvárra is, ahol felkeresték Szent István ki­­rály síremlékét, énekeltek, imádkoztak a Szent István-székesegyházban, körbefogták az országalmát, és megpihentek Szent István lovas szobrának árnyékában. Másnap gyalogtúrával felmásztak a Balatonfürednél található Tamás-hegyi kereszthez, ahonnan gyönyörű kilátás nyílt az egész Balatonra és a körülötte lévő hegyekre, utána egész nap a Balaton hű­­sítő vizét élvezték.

 

A kisteleki hittanosok a nyári szünetben sem tétlenkedtek, táborozásaik alatt felkeresték azokat a történelmi helyeket, amelyek városuk vé­­dőszentjéhez, Szent Istvánhoz kapcsolják őket.


A sok ba­­latoni fürdőzés mellett felkaptattak a Hegyestűre, hogy megtekintsék a több millió éves bazaltorgonákat, megcsodálták a köveskáli kőtengert, körbecsónakázták a tapolcai tavasbarlangot, fel­­másztak a sümegi várba, ahol a vár ki­­rályának vendégei voltak, és részt vehettek egy nemesi lo­­vagi tornán is.


Eljutottak a királynék városába, Veszprémbe is, ahol megcsodálták a székesegyhá­zat, énekeltek, imádkoztak Gi­­zella királyné ereklyéjénél, jártak a Gizella-­kápolnában, a Szent György-kápolnában, be­­járták a Tihanyi-félszigetet, imádkoztak az I. András király által 1000 éve alapított tihanyi bencés apátságban, a hegytetőn lévő keresztutat Kistelek vá­­rosért járták végig.

 

Címkék#Kistelek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!