Kistelek és környéke

2019.08.06. 17:33

Saját ágvágóval tisztítja mellékútjait Csengele

<br>Összesen 162 kilométernyi mellékút tartozik Csengele terüle­té­hez, amelyet a falu kötelessége rendben tartani. A belógó faágakkal sokat bajlódott az ön­­kormányzat, ezért a telepü­lés vezetői úgy döntöttek, vásárolnak egy, az eddiginél modernebb gépet.

Munkatársunktól

– Az eszköz 4,2 millió fo­­rintba került, amelyet teljes egé­­szében saját forrásból fi­nanszíroztunk. Nagyjából két perc alatt felcsatlakoztatható a traktorra, és két óra alatt akár egy kilométeres szakaszt is meg lehet vele tisztítani. A temető bekötőútjánál próbáltuk ki, és nagyon jól vizsgázott – mondta el Kormányos Sándor polgármester.


Az ágvágóval felszerelt MTZ mögött haladva a nyesedéket egy homlokrakodóval össze is gyűjtik. A gépet pedig már nem csak külterületen használják: az önkormányzat együttműkö­dési megállapodást kötött a közútkezelővel, amelynek ér­­telmében a Csengelén lévő utak takarításába is besegítenek, hiszen a technika immár helyben rendelkezésre áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!