nem csak a honlapon kellene meghirdetni

2021.08.25. 16:30

500 ezer forintért veszi meg a kertvárosi telket

Félmillió forintért veszi meg Nagy Attila vásárhelyi lakos azt a 297 négyzetméteres kertvárosi telket, amit a közgyűlés a Hódmezővásárhelyi Vagyonkezelő és Szolgáltató Zrt. igazgatósági elnökének 380 ezerért adott el. Nagy Attila inkorrektnek tartja az árat, és azt is, hogy az önkormányzat a honlapja eldugott felületén hirdeti eladó ingatlanjait.

Kovács Erika

Nagy Attila nem szándékozott telket venni, de így 120 ezer forinttal jobban jár Hódmezővásárhely. Fotó: Nagy Gábor

Fotó: Nagy Gábor

– Nem kell ingatlanszakértőnek lenni, hogy tudjam, hogy egy 297 négyzetméteres kertvárosi telekért, akármilyen besorolású is, a 380 ezer forint nevetséges összeg. Amikor a vásárló személyét is megláttam, még inkább más megvilágításba került a vásárlás, hiszen Sebők-Papp Imre a polgármester politikai szövetségese, az önkormányzat nem is egy cégénél vezető tisztségviselő – mondta lapunknak Nagy Attila.

Nagy Attila nem szándékozott telket venni, de így 120 ezer forinttal jobban jár Hódmezővásárhely.
Fotó: Nagy Gábor

– Az ingatlanhirdetések az önkormányzati honlap félreeső bugyrában találhatók. Vannak olyan felületei a városnak, amiket szemben a honlappal, sokan és gyakran használnak, például a gyorshírszolgálat, a Hódpress, vagy a Vásárhelyi Valóság. Felmerül a kérdés, hogy vajon mi az oka, hogy csak a honlapon hirdetik az ingatlanokat? – tette fel a kérdést.

Pár napja a csúcsi lakossági fórumon Márki-Zay Péter még „akciósan” is tízszeres áron ajánlotta fel a telket Nagy Attilának.

Bármerről is nézzük, ez büntetőjogi kategória lenne, hogy ha nekem akciósan 4 millióért adta volna, a barátjának pedig 380 ezerért – mondta

A fórum után nem sokkal a városi gyorshírszolgálaton bejelentették, Nagy Attila kikiáltási áron megveheti a kertvárosi telket.

„Sebők-Papp Imre örömmel átengedi a közgyűlés fideszes tagjai által is jóváhagyottan, nyílt eljárásban általa megvásárolt telket a vételárat firtató és azt korrupciógyanú­san alacsonynak tartó Nagy Attilának.”

Nagy Attila élt az ajánlattal, sőt, 120 ezer forinttal többet fizet, összesen 500 ezer forintért veszi meg a telket.

– A vásárlás egy helyben toporog. A polgármesteri hivatal, fogalmazzunk úgy, hogy az augusztus 20-i programok szervezésében égett, így senkit, aki illetékes lenne, nem találtam a helyén. Azt sem tudom, kinek kell majd fizetnem, a városnak, vagy Sebők-Papp Imrének. A 120 ezres többletet nem a HVSZ igazgatósági elnökének szánom, hanem a városnak – tette hozzá.

Hogy mit kezd majd a telekkel, Nagy Attila még nem tudja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!