A vadászkultúrának része a jótékonykodás

2021.08.13. 15:59

Adományból vesznek hiánypótló eszközöket a szentesi kórház gyermekosztályának – Fotók

Csaknem 1,3 millió forintot adományozott a Dr. Bugyi István Kórháznak az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. A felajánlott összegből a gyermekosztályának vásároltak hiánypótló eszközöket.

Majzik Attila

Hiánypótló orvosi eszközöket adtak át a gyermekosztály dolgozóinak a vadászok. Fotó: Majzik Attila

Tavaly decemberben nyolcadik alkalommal rendezték meg a jótékonysági vadászatot, de a 2020-as volt a második olyan esemény, amikor minden megyében dörögtek a puskák a nemes cél érdekében.

Gyerekeknek segítenek

Az eseményt azért hozták létre 2013-ban, hogy a vadászok és a támogatók adományaiból olyan hiánypótló orvosi eszközöket tudjanak beszerezni, amelyek elősegítik a beteg gyerekek gyógyulását. Az évek során 82 millió forintnyi adomány gyűlt össze, amelyből több mint száz orvosi berendezést vásároltak, ezzel csaknem 40 ezer gyerek gyógyulásához járultak hozzá a vadászok.

Példamutató hozzáállás

– A jótékonyság közel áll a vadászok szívéhez. Önzetlennek lenni, mások érdekeit, a közjót szolgálni és a társadalom irányában felelősnek lenni mind-mind része a vadászkultúrának. Ezzel a 2013 óta szervezett jótékonysági akciónknak, amely mára az egyik legnagyobb karitatív megmozdulás lett az országban, egyfajta társadalmi üzenete is van, jó példával igyekszünk szolgálni más csoportoknak, szervezeteknek – emelte ki Fejes László. Az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. ügyvezetője az adományozással kapcsolatban elmondta, sosem ők választják ki, mire költik az összegyűlt összeget, hanem mindig a támogatott intézmény, mint jelen esetben a szentesi kórház.

Az átadón Gémes László, az Országos Magyar Vadászkamara Csongrád-Csanád megyei Területi Szervezetének elnöke kiemelte a vadászok áldozatkészségét és összefogását a nemes célért, valamint megköszönte a jótékony szervezet közreműködését is, amelynek köszönhetően közel 1,3 millió forint értékben kerültek orvosi eszközök a kórházba.

Hasznos eszközök

A kórház részéről Abebené Bagi Márta ápolási igazgatónő és Hetyei Erika főorvos vette át az ajándékot: a vadászok olyan hiánypótló orvosi eszközöket vásároltak a gyermekosztálynak, mint újszülött vérnyomásmérő és pulzoximéter, fecskendős infúziós pumpa, infúziós szerelékek és kiegészítők.

– Ezekkel az eszközökkel olyan alapvető dolgokat tudunk megvizsgálni, ami egy gyermek alapállapotának felmérésekor nagyon fontosak, például hogy milyen az oxigenizáltsága. Az új eszközök és kiegészítők azért is nagyon hasznosak, mert egy vérnyomásmérő nagy mandzsettájával például nem lehet egy egyéves gyerek vérnyomását megvizsgálni, a most kapott szerelékekkel viszont a csecsemőtől a nagyobb gyerekekig bárkit meg tudunk vizsgálni – mondta el a beszerzett eszközökről Hetyei Erika főorvos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!