Kultúra

2008.04.13. 16:20

Placido Domingo augusztusban Pécsett lép fel

Pécsett ad nagyszabású szabadtéri koncertet augusztusban korunk egyik legnépszerűbb világsztárja, Placido Domingo. A tenor a tavaly útjára indított "Világsztárok Pécsett" sorozat keretében érkezik hazánkba.

Placido Domingo eddigi ötször szerepelt Magyarországon, mindig Budapesten. Az augusztus 2-i koncert lesz az első, amikor más városban kápráztatja el a közönséget. Domingo különös izgalommal készül a pécsi koncertre. A művész megtisztelőnek nevezte, hogy résztvevője lehet az Európa Kulturális Fővárosa 2010 Pécs programsorozatnak.

Az augusztusi pécsi koncerten a Pannon Filharmonikus szimfonikus zenekart a nemzetközi hírű karmester Eugene Khon fogja dirigálni. A programban közismert Verdi, Puccini, Leoncavallo operaslágerek szerepelnek.

Az elmúlt évben egyébként elsőként a legendás három tenor legfiatalabb tagja, José Carreras csaknem 6500 néző előtt adott fergeteges sikerű szabadtéri koncertet Pécsett, majd őt követte Sabina Puertolas spanyol szopráncsillag bravúros estje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!