Kultúra

2008.11.17. 12:23

Ma zár a Jégkorszak kiállítás

Hétfőn este bezár a Természettudományi Múzeum nagyszabású tárlata - a Jégkorszak. Az április elején nyílt kiállítás utolsó látogatójának is tartogatnak meglepetést a szervezők - tájékoztatták a Független Hírügynökséget a Magyar Természettudományi Múzeum munkatársai. <br>

Október végéig több mint 80 ezren látták a Jégkorszak című kiállítást. Az interaktív tárlat az elmúlt 150 ezer év történetét mutatja be.

A kiállítás 200 darabos anyagában a múzeum raktárából előkerült, és eddig még soha be nem mutatott eredeti jégkori emlőscsontvázakat (mamut, óriásszarvas, barlangi medve); gerinces maradványokat (barlangi oroszlán koponyája, gyapjas orrszarvú koponyája), hiteles életnagyságú állatrekonstrukciókat (kardfogú tigris, barlangi hiéna, gyapjas orrszarvú, mamutbébi), és preparátumokat (pézsma tulok, jávorszavas) nézhet meg a nagyközönség.

A kiállítóhely közlése szerint a tárlat két kedvence Gyima, a már hazaszállított kismamut és a kardfogú tigris volt. Hétfőn, a zárónapon érdemes lesz kivárni a sor legvégét és kivételesen megéri utolsónak lenni, ígérik a múzeum munkatársai. A kiállítás bezárása előtti percekben, vagyis este fél hat és hat óra körül köszöntik a Jégkorszak utolsó látogatóját.

A kiállítás honlapja: www.jegkorszakok.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!