Kultúra

2010.03.02. 12:50

Hatszáz kiállító az utazás kiállításon

Az idén 35 ország 600 kiállítója mutatja be szolgáltatásait az utazás kiállításon, amelyet március 5-7. között rendeznek meg a Budapesti Vásárközpontban.

A kiállítást beharangozó sajtótájékoztatón Tihanyi Klára kiállítás igazgató elmondta, hogy az idén a külföldi díszvendég Törökország, a belföldi pedig Pécs lesz. "Ígéretes úti célként" mutatkozhat be India.

A szervezők mintegy 60 ezer látogatóra számítanak, csaknem ugyanannyira, mint tavaly.

Az idén a kiemelt belföldi téma a Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.) által 2010-re meghirdetett Fesztiválok Éve lesz.

Az eseményen mind az MT Zrt. központi standja, mind pedig a turisztikai régiók standjai a Fesztiválok Éve jegyében jelennek meg, emellett a színpadon három napon keresztül zenés-táncos programok szórakoztatják a közönséget.

A Fesztiválok Éve legfőbb célja a magyar lakosság és a Magyarországra látogató külföldiek érdeklődésének felkeltése az ország kulturális turisztikai, kiemelten fesztiválkínálata iránt, illetve a magyarországi, Budapesten és vidéken egyaránt sokszínű fesztiválkínálat népszerűsítése.

Az utazás kiállítással egy időben, a mintegy 25 ezer négyzetméteren további hat kiállítást rendeznek meg. Így a karát és ékszer kiállítás mellett rendezik meg a karaván szalont, a boat showt, a II. nemzetközi LEADER Expót és a port.hu bringaexpót. Az idén első alkalommal vesz részt a hazai golf szövetség az utazás kiállításon.

A rendezvény ideje alatt több szakmai konferenciát tartanak egyebek mellett adózási kérdésekről, az egészségturizmus helyzetéről és az online marketing szerepéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!