Kultúra

2014.02.28. 14:25

Másfél milliárd forintra pályázhatnak színházak és táncegyüttesek

Azok pályázhatnak, akik az Előadó-művészeti Iroda hatósági nyilvántartásba vett, és nem rendelkeznek kiemelt vagy nemzeti minősítéssel.

MTI

Az idén meghirdetett működési pályázaton több mint 1,2 milliárd forint áll rendelkezésre a magyarországi független színházak és táncegyüttesek részére, valamint a szabadtéri és nemzetiségi színházak működésének támogatására az Emberi Erőforrások Minisztériumának pályázatán.

A működési pályázat 1,23 milliárd forintos keretösszegére azon magyarországi színházak és táncegyüttesek, szabadtéri és nemzetiségi színházak, ernyő- és produkciós szervezetek, illetve befogadó színházak és produkciós házak pályázhatnak, amelyeket az Előadó-művészeti Iroda hatósági nyilvántartásba vett, és nem rendelkeznek kiemelt vagy nemzeti minősítéssel - közölte a minisztérium pénteken az MTI-vel.

A tárca az előadó-művészeti törvényben rögzített kötelezettsége szerint hirdette meg a pályázatot, amelynek lebonyolítója a Nemzeti Kulturális Alap Igazgatósága.

A pályázati kiírás a www.kormany.hu oldalon érhető el.

Címkék#támogatás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!