Kultúra

2010.04.27. 15:02

Százezer otthont kínál a hétvégi Lakásvásár

A legalább 130 kiállító főleg budapesti és Pest megyei új és használt lakásokat kínál a péntektől vasárnapig nyitva tartó Lakásvásáron, a 100 ezer lakásból sokat kínálnak 10-20 százalékos engedménnyel - mondta Borsi László, a Lakásvásár média csoport elnöke kedden sajtótájékoztatóján.

A szakma által készített és a kormánynak ajánlott Otthonteremtési programról Maráczi Zsolt a Társaság a Lakásépítésért Egyesület ügyvezető elnöke elmondta, hogy az egyik alappillér az, hogy az előtakarékosság egy része leírható a személyi jövedelemadóból.

A bérlakás építés beindítását úgy képzeli az egyesület, hogy a felújításokat uniós forrásból finanszíroznák, így a hazai forrás az új bérlakások építésre fordítható. Az osztrák modellhez hasonlóan a bérlakás építő szervezetek kezelnék is a lakásokat.

A kiállítás Zöld Szigetét Kárpáti József a készházépítők szervezetének elnöke mutatta be. 2020-ra az Unióban csak minimális energiával működő lakások építhetők. Jelenleg Magyarországon a lakások átlagos energia fogyasztása évi 250 kWh négyzetméterenként, míg Ausztriában az átlag 120 kWh, a célként megjelölt passzív házak pedig 15 kWh-t fogyasztanak.

A 16. Lakásvásárt pénteken délután 2 órakor Bencsik János a Fidesz lakáspolitikusa nyitja majd meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!