Gyertyafény mellett neveli egyedül három gyermekét, aranyvasárnap neki segítettünk

Aranyvasárnap Brutyó Mónika kapta olvasóink jóakaratforintjait. Horgas Eszter, Cseke Péter és Szerednyei Béla voltak a hétvégén a Délmagyarország-Rotary Advent vendégei, ahol öt család kapott adományt lapunk olvasóitól, illetve szegedi rotarystáktól.

Munkatársunktól

Aranyvasárnap  [namelink name="Brutyó Mónika"] kapta meg a Délmagyarország olvasóinak támogatását, aki áram híján gyertyafény mellett neveli egyedül három gyermekét. A rotarysták támogatottja [namelink name="Hegedűs Ferenc"], aki tűzifáról és társasjátékról szóló ígérvényt vehet át családjával az IKV Zrt. képviselőjétől. A színpadi műsort a Kossuth Lajos Általános Iskola adta.

Lapcom Rotary Advent: Brutyó Mónikának segítettünk. Fotó: Török János


A Délmagyarország–Rotary Adventen a karácsony előtti utolsó hétvégén összesen öt család kapott ajándékot a Klauzál téren. Szombaton [namelink name="Kecze Ferenc"] és családja kapta meg a Lapcom Média Alapítvány támogatását, akik egyszobás lakásban ápolják az amputált lábú férfit. A rotarystáknak ezen a napon ismét két támogatottja volt: [namelink name="Túri Benjamin"] és [namelink name="Neparáczki Krisztofer"], illetve családjuk. Benjaminék élelmiszert, Krisztoferék pedig számítógépről szóló ígérvényt vehettek át az RC Szeged Tisza, illetve a Sopeti Computer képviselőitől. Az adományozó ünnepség után fellépett a Bölcs utcai óvoda.

Szombaton Kecze Ferenc és családja kapta a Lapcom Média Alapítvány támogatását. Fotó: Török János


A Lapcom Média Alapítvány idén 24 családot támogat, hogy szebb, boldogabb karácsonyuk lehessen. A lapunkban bemutatott családok számára várjuk felajánlásaikat. A jóakarat forintjait átutalhatják a 12096705-01312657-00200005-ös számlaszámra, vagy csekken is befizethetik, amelyet november 15-i lapunkban vagy ügyfélszolgálatainkon megtalálnak. A Lapcom Média Alapítványnak nincs működési költsége. Kollégáink társadalmi munkában végzik az ezzel kapcsolatos feladatokat, így a számlánkra érkező adományokat teljes egészében átadjuk a támogatott családoknak.


A Klauzál téren áll Szeged Első Szeretetkuckója, amelyet a Délmagyarország üzemeltet. Itt a Szegedi Bölcsődék Igazgatósága számára gyűjtünk plüssállatokat, játékokat és könyveket mindennap 16.30 és 18.30 óra között. A Rotary Club faházában ruhaadományokat várnak, valamint itt lehet leadni kupon ellenében a használt, de tiszta és még jó állapotú zoknikat is.

 

Horgas Eszter, Cseke Péter és Szerednyey Béla karácsonyi üzenete


A Délmagyarország–Rotary Advent vendége szombaton 17 órától a Klauzál téren [namelink name="Horgas Eszter"] fuvolaművész volt, akit tavaly a Hungary's Got Talent zsűritagjaként láthattunk.


– Szerintem el kell fogadni, annyira felgyorsult a világunk, hogy csak az ünnepek adnak igazán lehetőséget arra, hogy elég figyelmet tudjunk fordítani szeretteinkre. Azzal sem értek egyet, hogy az ajándékozás ördögtől való – már csak azért is, mert a vásárolgatás is egyfajta rákészülés a karácsonyra. Tény, hogy fárasztó, de szerintem megéri válogatni, és aztán rátalálni arra, amitől a másik igazán boldog lesz. Én a szentestét a lányaimmal töltöm, akik ragaszkodnak bizonyos dolgokhoz ilyenkor – például a húsleveshez, rántott pulykához és mákos gubához. De azt hiszem, ezek a szertartások fontos értéket képviselnek, hiszen ezekbe lehet később kapaszkodni.


Aranyvasárnap két vendégünk is volt a Klauzál téren: [namelink name="Cseke Péter"] és [namelink name="Szerednyey Béla"] színművész.


Cseke Péter: – Úgy érzem, mintha zavar lenne a karácsony körül: megpróbálunk örülni, de aztán azt érezzük, hogy valami nem stimmel. Pénzt költünk, elfáradunk a készülődésben, a bejglitől meghízunk, de valahogy az igazi karácsonyt nem találjuk, annak ellenére, hogy ahogy öregszünk, egyre nyugtalanabbul keressük. Sok mindennel foglalkozunk ilyenkor, talán azt hisszük, mindenünk megvan, de aztán kiderül, hogy mégsem. Azt gondolom, arra lenne szükség, hogy ilyenkor magunkba nézzünk, elcsendesedjünk. Elővegyük az evangéliumot, és megtaláljunk, hogyan tud az ősi szöveg és a modern lélek összetalálkozni.


Szerednyey Béla: – Az idei karácsonyom lábfeltevéssel telik majd: pont akkor nincs próbám, úgyhogy a pihenésről, nyugalomról szól számomra ez a pár nap, és persze a kisdedre emlékezésről, aki megszületett. A szegedieknek is áldott karácsonyt kívánok. A tavalyinál nyugodtabb új évet, kicsit enyhébb nyarat és esőmentes estéket a szabadtérire, boldogságot, békességet. A szegedi papucsférjeknek pedig több türelmet, a feleségeknek kevesebb paprikás hangulatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!