Makó és környéke

2007.03.19. 15:19

Rendőrkézen egy idős néni fosztogatója

Több rendbeli lopás és rablás miatt folytat eljárást a Makói Rendőrkapitányság egy pitvarosi férfi ellen, aki falujában többször bántalmazott és kifosztott egy idős asszonyt.

Szabó Imre

A 26 esztendős férfi először a múlt év végén tört be egy idős asszony otthonába. A 84 esztendős sértettet bántalmazta, majd felszólította, hogy értékeit adja át, aztán elmenekült a helyszínről. Egy hónap elteltével ismételten visszatért a házba. Ekkor a melléképületéből vitt el egy villanydarálót, mintegy 40 ezer forint értékben. Harmadszor – utoljára – a napokban kereste fel az idős asszonyt. Az esti órákban érkező férfi megint arra szólította őt fel, hogy adja át az otthon tartott pénzét. Ezúttal viszont ellenállt az idős asszony, hiába bántalmazta őt. A tettes így a keze ügyébe kerülő értékekkel menekült el a helyszínről. A rendőrség előtt sem ismeretlen férfi úgy gondolta, pár nap elteltével újból meglátogatja áldozatát, akitől ismételten próbált pénzt szerezni, azonban ekkor sem járt sikerrel.

Az esetekkel kapcsolatban a pitvarosi őrs munkatársai adatgyűjtésbe kezdtek, és ennek során sikerült elfogni az elkövetéssel megalapozottan gyanúsítható személyt. Kihallgatása folyamán egyébként kiderült, hogy további bűncselekmények is írhatók a számlájára: az eltelt hat hónapban több ambrózfalvi és pitvarosi boltból is lopott – volt, ahonnan mobiltelefonokat, kerékpárokat, máshonnan több méter dróthálót vitt el. Ügyében a Makói Rendőrkapitányság folytatja az eljárást, a bíróság pedig elrendelte előzetes letartóztatását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!