Makó és környéke

2011.03.25. 18:52

Talmácsi is segít a makói óvodának

Makó - Relikviákat hozott a makói Petőfi parki óvoda jótékonysági árverésére tegnap Talmácsi Gábor világbajnok gyorsaságimotor-versenyző. Azt mondta, nagyon boldog, hogy szeretettel, lelkesen fogadták annak ellenére, hogy idén nem indul a világbajnokságon.

Szabó Imre

Autóval, de egy csapat helyi motoros kíséretében jött tegnap délelőtt Makóra [namelink name="Talmácsi Gábor"] világbajnok gyorsaságimotor-versenyző, hogy népszerűsítse a Petőfi parki óvoda javára hamarosan induló internetes jótékonysági árverést. Az akció az egyik szülő kezdeményezésére indult: [namelink name="Harangozó Attila"] neves sportolók, sztárok dedikált relikviáit – mezeket, labdákat, ütőket, sapkákat, könyveket – gyűjtött össze azzal a céllal, hogy a nyujtsdakezed.hu oldalon licitálni lehessen rájuk, a bevétellel pedig az óvodát támogassa.

Talmácsi is segít a makói óvodának. Fotó: Karnok Csaba (galéria)


Amíg az óvoda előtt és az udvarban a gyerekek, no meg a rajongók a bajnokot várták, akivel a Maros-hídtól jöttek együtt a makói motorosok, Harangozó Attila lapunknak elmondta: az árverés a világhálón technikai okok miatt még nem indult el. Ám aki máris szeretné támogatni a nemes ügyet, megteheti azzal, hogy elmegy ma délelőtt 10-kor a Hagymaházba az Ugribugri-gálára, és jegyet vált. Az aukcióra egyébként Talmácsi ajánlotta fel a legértékesebb relikviákat: egy motoroscsizmát, egy pár kesztyűt és egy pólót, természetesen valamennyit aláírva.

Talmácsi is segít a makói óvodának. Fotó: Karnok Csaba (galéria)


Talmácsi Gábort és kísérőit nagy taps és éljenzés fogadta. Sokan „Talma" feliratú zászlócskát lobogtattak, mások fotóztak, filmeztek. A világbajnokot a kiscsoportosok kedves műsorral köszöntötték, ő pedig ezt a szponzorai által küldött apró ajándékokkal viszonozta. Lapunknak azt mondta, fontosnak tartotta kiállni a jó ügy mellett és segíteni, de azért is örül, hogy eljött Makóra, mert látta, mekkora szeretettel, rajongással fogadták itt. Ez most különösen fontos a számára, hiszen idén nem tud indulni a világbajnokságon – nem talált olyan csapatot, amely megfelelő feltételeket ajánlott volna. A felkínált tárgyakat a számára különösen kedves brnói futamon viselte, ahol 6. lett – egy évben különben 10–15 pár kesztyűt és csizmát használ el.

Talmácsi is segít a makói óvodának. Fotó: Karnok Csaba (galéria)


Talmácsi mosolyogva, lelkesen dedikált, készségesen állt a fényképezőgépek lencséi elé mindenkivel, és megcsodálta a makói motorosok gépeit is, majd együtt ebédelt az apróságokkal – a menü tegnap gulyásleves és tejberizs volt. A kicsik egyébként nem csak az ő ajándékainak örülhettek: a veterán autósok, illetve a motorosok egyesülete helyi vállalkozókkal összefogva 12 játék motorkerékpárral lepte meg a gyerekeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!