Makó és környéke

2011.10.26. 21:16

Megépült Makón a Közhivatalok Háza

Makó - Tipikus Makovecz-épület lett a Közhivatalok Háza Makón. A 6 éve bezárt, 3 szintes diákotthon átalakított, felújított épületének legfelső emeletén bérelhető irodák vannak, az alsó két szintet a földhivatalnak és az ÁNTSZ-nek szánják.

Szabó Imre

A munkásmozgalmi veterán, Mező Imre nevét viselte a 60-as évekbeli megépülése után a József Attila Gimnázium egykori diákotthona a Hollóssy Kornélia utcában, amely a Pulitzer-kollégium avatásakor, 6 esztendeje ürült ki. A 3 szintes, lapos tetős épületbe álmodta meg a makói önkormányzat a Közhivatalok Házát, amelyben el lehet helyezni a szállodának kijelölt régi városházán működő földhivatalt, illetve az akkori tisztiorvosi szolgálat városi intézetét.

Az átalakításhoz, felújításhoz pályázati támogatást nyert a város az Új Magyarország Fejlesztési Terv Dél-alföldi Regionális Operatív Programjából. A Bodrogi Bau Kft. bruttó 242 millió forintért vállalta el a munkát. Tavaly áprilisban látott hozzá – most már teljes pompájában áll az új, 1284 négyzetméteres, Makovecz-stílusjegyeket magán viselő épület. Ez utóbbi nem véletlen: a Kossuth-díjas építész irodája, a Makona tervezte.

A Közhivatalok Háza kész, de még senki nem költözött be. Fotó: Szabó Imre

A Közhivatalok Háza kész, de még senki nem költözött be.
Fotó: Szabó Imre

A két említett hivatalt a földszinten és az első emeleten helyezik majd el. Hogy mikor lesz a költözködés, azt egyelőre sem a földhivatalban, sem a népegészségügyi szakigazgatási szervnél (korábban ÁNTSZ) nem tudják – a harmadik szintet ugyanakkor már meghirdette bérbeadásra az önkormányzat. Összesen 9 helyiséget, 8 irodát és 1 tárgyalót kínálnak 2 évre.

Az épület háta mögé, ahol korábban a sátorcsarnok volt, parkolót építettek. Nagyjából már ez is készen van. Itt több száz hely lesz. Az elképzelések szerint azok a turistabuszok várakozhatnának majd itt, amelyek az új fürdőbe hoznak vendégeket. Ők természetesen a fürdő bejáratánál szállnak majd ki és be, de a buszok közben parkolhatnak a kissé távolabb lévő Hollóssy Kornélia utcában is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!