Makó és környéke

2012.02.22. 13:43

A polgármester is bérletes a Hagymatikumban

Makó – Szerda délelőtt megvette éves bérletét Buzás Péter makói polgármester a város új fürdőjébe, a Hagymatikumba. Fürödni még nem volt a Makoveczi épületben, amint ideje engedi kihasználja, hogy most már bármikor megmártózhat a gyógyító vízben.

Major Zsuzsanna

[namelink name="Buzás Péter"] a helyieknek félárú kedvezményt biztosító Makó Kártyáját is használta fizetéskor, így százezer forintjába került az, hogy ezután bármikor megmártózhasson a fürdők fürdőjének medencéiben. Az összeg nagyobb részét üdülési csekkel fizette, amit készpénzzel pótolt ki. A város első emberének tíz percébe került megváltania a bérletet. A vásárlás azért tartott a szokásosnál tovább, mert a csekkeket egyenként szignóznia kellett.

Bérletet váltott a Hagymatikumba Buzás Péter Makó polgármestere. Fotó: Major Zsuzsanna (galéria)


A polgármester érdeklődésünkre elmondta, azért csak most – egy hónappal a nyitás után – vásárolt belépőt, mert munkamániás lévén eddig még nem volt ideje. Minden nap késő estig dolgozik, de elmondta, amint ideje engedi családjával együtt fürdőzni is fog a Hagymatikumban. Hozzátette [namelink name="Nógrádi Zoltán"] mórahalmi polgármester javasolta neki: ne csak beszéljen a város új büszkeségéről, hanem menjen el, és saját maga próbálja is ki.

A vásárlás után sajtótájékoztatót tartottak a Hagymatikumban. Kiderült: országosan egyedülálló módon ezentúl az önkormányzat a fürdőnek utalja az OEP által támogatott gyógyászati kezelések összegét, így nem kell várni a pénz visszafizetésére. Erről hamarosan bővebben is olvashat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!