Makó és környéke

2012.05.24. 17:56

Makói csatornázás: átlagosan százezer lesz bekötésenként

Átlagosan százezres költséggel számolhatnak a csatornázás bekötésére várók Makón - derült ki a Makó és Térsége Szennyvíztársulás küldöttgyűlésén. Csak kacsa a kétszázezres összeg.

A Makó és Térsége Szennyvíztársulás küldöttgyűlésén a beruházást, a gyakorlati teendőket és a pénzügyeket érintő tájékoztatást nyújtottak a terület szakemberei. Dr. [namelink name="Buzás Péter"] polgármester a Mako.hu weboldal beszámolója szerint az eseményen elmondta: amíg a projekt be nem fejeződik, mindig lesznek rosszindulatú, kétkedő vélemények, ennek ellenére egyre többen tudják, hogy a beruházás halad, és be fog fejeződni.

Dr. [namelink name="Ortutay Miklós"], a beruházás projektmenedzsere szerint az elemek a helyükre kerültek, nincs szakadás, minden elem közel azonos, összehangolt határidővel fog elkészülni. A beruházás vezetője szerint a finanszírozási oldal is rendben van. A kivitelezők a kötelezően előírt előleget lehívhatták, a következő kifizetés pedig akkor lesz, amikor a kivitelezés a 10 százalékos készültséget eléri.

A kivitelezés még nem indult el, a tervekhez képest csúszást okoz az, hogy a 2006-ban készült kiviteli terveket aktualizálják; ez várhatóan júniusban fejeződik be, és ekkor a kivitelezés munkái is elkezdődnek. A szerződött felek állítják, minden anyagi és humánerő-forrásbéli eszköz a rendelkezésükre áll az építkezés megkezdéséhez. A gerizdesi utcákon és a belváros-rehabilitációs pályázat által érintett területeken ezt a kivitelező már bizonyította is.

Dr. [namelink name="Ortutay Miklós"] elmondta, a legfontosabb tudnivalók megjelennek a társulás honlapján. A kivitelező a munkavégzés előtt egy héttel levélben is kell, hogy értesítse a tulajdonost az ő telkét érintő munkák megkezdéséről. A házi bekötés pontos helyéről szintén a kivitelező fog iránymutatást adni. Az érintett ingatlanok várhatóan egyetlen napig lesznek elvágva az utcától, ez után a kivitelező köteles ideiglenes helyreállítani a területet, és megteremteni a bejutás lehetőségét.

Dr. [namelink name="Buzás Péter"] polgármester és [namelink name="Németh Csaba"], a Víziközmű Kft. főmérnöke kiemelte, sokan kétszázezres költséggel riogatják a makóiakat. A makói vizes cég szakemberei kiszámolták, átlagosan százezer forintba kerül egy házi bekötés létesítése – függően persze az udvar, a telek egyedi adottságaitól. További részletek a Mako.hu weboldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!