Makó és környéke

2013.09.04. 21:11

18 fős nagycsalád lett egyszerre magyar állampolgár

Nagylak – Az édesapám halotti bizonyítványában az áll: született 1942-ben Magyarországon, Szabadkán. Jó érzés, hogy most végre hazatérhetünk – mondta szerda délelőtt a nagylaki művelődési házban a Temes megyei Lugosról érkezett Ritter Romolusz teherautósofőr, miután családjával együtt letette az állampolgársági esküt.

Szabó Imre

Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

Ami érdekes: ekkora család még sosem tett fogadalmat nemhogy Nagylakon, de talán az országban sem, hiszen a családfő és felesége mellett megkapta az állampolgársági okiratot a két szülő 14 gyereke és két unoka is – az asszonyt Jákob Jekaterinának hívják, a gyerekek neve Rudolf, Dániel, Judit, Cecília, Anna, Crina, Sámuel, Gabriella, Ráhel, Szemida, Fivia, Fülöp, Salome és Romolusz, a két unoka pedig Dávid és Viniciusz. A családdal együtt érkezett a határfaluba a családfő testvére, Ritter Rémusz és lánya, Roxána is, így összesen 20-an jöttek át Lugosról.

A falu polgármestere, [namelink name="Gyarmati András"] lapunknak elmondta: a faluban 2 esztendeje esketett először honosított állampolgárokat, s azóta közel félezren éltek ezzel a lehetőséggel náluk, többségük a határhoz közeli romániai falvakból, városokból. Kedden összesen 30-an váltak hivatalosan is magyar állampolgárrá.

Hazára leltek. Az eskütételen nagycsalád minden felnőtt tagja részt vett. Fotó: Szabó Imre

Hazára leltek. Az eskütételen nagycsalád minden felnőtt tagja részt vett.
Fotó: Szabó Imre

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!