Makó és környéke

2013.11.24. 20:42

Három kúton dolgozik a TXM

Csongrád megye - Három kút fúrásán dolgozik a Makói-árok területén a TXM Kft. a napokban – tájékoztatta lapunkat Szabó György, a cég ügyvezető igazgatója.

Munkatársunktól

Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

Erre van engedélyük, de ami a palagáz lehetséges kitermelési módjainak kutatását illeti, a szakhatósági jóváhagyás továbbra sem érkezett meg. Egy elutasító döntés ellen a cég fellebbezett, most a következő határozatra vár. A TXM, mint az igazgató mondta, bízik abban, hogy miután a visegrádi országok miniszterelnökeinek találkozóján a magyar, a cseh, a szlovák és a lengyel kormányfő nyilvánosan kiállt a palagáz kitermelése mellett, ez a hatósági engedélyezési eljárásra is hatással lesz.

A hét elején a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Magyar Bányászati és Földtani Hivatal közleményt adott ki arról, hogy négy szénhidrogén-kutatási és három geotermikusenergia-kutatási területre összesen hat koncessziós pályázat érkezett be. A kiírások többek között a szegedi medence délkeleti és nyugati részét, illetve Ferencszállás környékét érintik. [namelink name="Szabó György"] azt mondta, az ő területükre nem vonatkozott a kiírás, ők nem is pályáztak most. A folyamatban lévő munkájukkal szeretnének boldogulni.

* * *

A TXM-sztori a delmagyar.hu-n

Mégis kellene nekünk a palagáz
Makói gáz: a TXM még küzd
Fellebbezett a makói gáz kutatója
Makói gáz: fenntartja aggályait a Greenpeace
Ha nincs gáz, a forró víz is jó
Tovább kutat a TXM Makón
Makói gáz: zöldekkel tárgyal a TXM
Makó-Dallas: takaréklángon
Hirtelen forró lett a talaj a megyei gázmezőkön
Nincs vége a makói gázálomnak
Repesztik a kőzetet Óföldeák alatt
Magyar Dubai a makói árokban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!