Makó és környéke

2014.01.01. 19:37

A Hold utca is lehet egyirányú

Makó - Ha lesz, aki kéri, a városházán megvizsgálják, egyirányúvá lehet-e tenni a makói Hold utcát délután 3 és 5 óra között. A kérést az indokolná, hogy itt a város legnagyobb általános iskolája, és a gyerekekért érkező autók gyakran okoznak torlódást. <br>

Munkatársunktól

Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook oldala, nem csak makóiaknak!

Ezekben a napokban csöndes délutánonként a Hold utca, mert éppen téli szünet van, ám nem ez a helyzet a szünidőn kívül. Különösen délután nehéz a közlekedés, itt van ugyanis a város legnagyobb létszámú általános iskolájának, a Kálvin térinek a bejárata, és sokan jönnek csemetéjükért kocsival. A rengeteg autó miatt gyakoriak a torlódások, dugók. A helyzetet az is súlyosbítja, hogy noha az utcában számos parkolóhelyet alakítottak ki, ezeket sokan nem megfelelően használják. Mindezekre reagálva kezdeményezte az egyik közösségi oldalon nyilvánosságra hozott felhívásában a makói [namelink name="Farkas Krisztina"], hogy az utcát a délután 3-tól 5-ig tartó időszakban nyilvánítsák egyirányúvá.

Hogy ez megoldaná-e a helyzetet, nem tudni, de a dolognak elvi akadálya nincs – tudtuk meg a városházán. Ehhez az kell, hogy a forgalmi rend megváltoztatását valaki írásban kezdeményezze. Ezt a Hold utca esetében, mivel önkormányzati kezelésű útról van szó, a polgármesteri hivatal városüzemelési irodáján kell megtenni. Ezt követően az iroda munkatársai az érintettek, valamint a szakhatóságok – például az utat használó rendőrök, mentősök – bevonásával helyszíni szemlét tartanak, és ha indokoltnak találják, teljesíthetik a kérést. Makón egyébként korábban volt már példa hasonlóra nem is egyszer, évekkel ezelőtt írtunk is ilyen esetekről – tipikusan szűk utcák lakói kérték az egyirányúsítást, és volt példa arra is, hogy később meggondolták magukat. A Hold utca esetében információink szerint eddig senki sem kérte a forgalmi rend megváltoztatását – talán azért, mert nem tudták, ezt miként kell kérvényezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!