Makó és környéke

2014.02.25. 21:00

Török átok a Szent Anna utcában

Makó - Évtizedes rossz viszony miatt nem tudja ellenőrizni házfelújításukat a szomszéd felőli oldalon – állítja a makói Szalma Zsigmond és felesége. A szomszéd másként látja a történteket – az ügyvéd szerint mindenesetre van megoldás az ilyen problémára.

Szabó Imre

Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

Gazos kert, valószínűleg megmérgezett, illetve udvarban elásott kutya – többek között ilyen állomásai voltak annak az évtizedes rossz szomszédi viszonynak, ami miatt a makói Szent Anna utcában lakó Szalma Zsigmond állítása szerint mindmáig nem tudta ellenőrizni, miként újították fel 1962-ben épült házuk szomszéd felőli oldalát a mesterek még tavaly augusztusban. Mint a 84 esztendős férfi meséli, a szomszédok a tönkrement falat helyreállító szakembereket ugyan beengedték, őket azonban nem, így a mai napig nem tudják, mire fizettek ki 300 ezer forintot. Pedig az építési hatóság tanácsát megfogadva ügyvédi felszólítást is küldtek.

Szalma Zsigmond az udvaron. Állítja: ennél közelebb nem jutott a szomszéd udvarához. A szerző felvétele

Szalma Zsigmond az udvaron. Állítja: ennél közelebb nem jutott a szomszéd udvarához. A szerző felvétele

A szomszéd, [namelink name="Kópiás Jánosné"] ezzel szemben állítja: Szalmáék a munka végeztével átmehettek, meg is nézték a falat. A „szomszédolás" végeztével azonban Szalmáék személyeskedő veszekedésbe kezdtek, ezért megkérték őket, távozzanak – azóta valóban nem tehetik be a lábukat. Azt is elmondta, hogy Szalmáék velük akarták kifizettetni a javítás költségeit. Erről közjegyzői levelet kaptak, de miután ezt megfellebbezték és az ügy bíróságra került, Szalmáék semmilyen bizonyítékkal nem tudták igazolni igényüket, az eljárás megszűnt. „Alaptalanul vádaskodnak, csak a rosszindulat szól belőlük" – összegzi a történteket az asszony párja, Nyilasi László.

Ha tényleg nem engedték be

Ha valakinek nem engedi meg a szomszéd, hogy megnézze a háza falán végzett javítást, Kertész József ügyvéd javasolja: forduljon az önkormányzathoz birtokháborítási kérelemmel, s a jegyző nem csupán kötelezi a szomszédokat arra, hogy engedjék be a fal megtekintéséig, de ennek akadályoztatása esetén bírságot is kiszabhat. Ha ez sem használ, bírósághoz kell fordulni, a bíróság ítéletét pedig rendőri erővel is ki lehet kényszeríteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!