Makó és környéke

2014.07.01. 19:30

Makó terveiről tájékozódott Lázár

Makó - Rendkívüli testületi ülésen ismerkedett a helyi fejlesztési elképzelésekkel Lázár János kedden Makón.

Szabó Imre

[namelink name="Buzás Péter"] szocialista polgármester át is adta a fideszes országgyűlési képviselőnek és kancelláriaminiszternek Makó piros-kék szalaggal átkötött 7 éves fejlesztési koncepcióját. Ebben egyebek mellett hagyma- és zöldségfeldolgozó üzem építése, valamint a Hagymatikum továbbfejlesztése szerepel. A beruházások összértéke 58 milliárd forint.

Lázár többek között arról beszélt, a hazánk számára a mostani ciklusban rendelkezésre álló 7200 milliárdos brüsszeli fejlesztési forrás 60 százalékát gazdaságfejlesztésre, munkahelyteremtésre szándékozik fordítani a kormány, csak a fennmaradó hányad költhető infrastruktúrafejlesztésre.

Ebbe a koncepcióba a feldolgozó építése, különösen, ha gazdák összefogása áll majd mögötte, jól beleillik. A fürdő bővítése nehezebb dió: az Unió az idegenforgalmi beruházásokat kevésbé támogatja, hazai forrást azonban a Makovecz-örökség ápolása jegyében lehet erre találni – ez azonban, lévén szó adóforintokról, az állam és az önkormányzat együttműködésén is múlik majd.

A konzultáció kifejezetten barátságos légkörben zajlott, Buzás még meg is ajándékozta Lázárt az ülés végén. A következő hasonló megbeszélés az őszi választások után várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!