Makó és környéke

2014.10.17. 20:26

Kövegyen négyből kettő visszalépett

Kövegy - Még meg sem alakult a testület, kettő máris lemondott a négy megválasztott önkormányzati képviselő közül Kövegyen. A megye legkisebb falujának polgármestere csak a keddi alakuló ülést követően nyilatkozik az ügyről.

Sz.I.M.

Nem hozott megnyugvást a megye legkisebb, alig több mint 400 lelkes falujában a helyhatósági választás végeredménye: a négy megválasztott képviselő közül kettő nem vette át mandátumát, így nem lesz tagja az új testületnek. A visszalépett két képviselő közül – mindketten függetlenként indultak, ahogyan a többi jelölt is – a 104 szavazatot kapott [namelink name="Jáksó Károlyné"] megerősítette információnkat, de nyilatkozni nem kívánt. A 90 voksot elért [namelink name="Bódi Lajos"] viszont elmondta: azért nem vette át megbízólevelét, mert abban bízott, nem a végül megválasztott [namelink name="Galgóczkiné Krobák Mária"] lesz a polgármester. Nem vele képzelte el az ötéves munkát, így jobbnak látta visszavonulni.

A faluban egyébként összesen 12-en indultak képviselőjelöltként – igaz, egyikük Galgóczkiné volt, aki polgármesterként is indult és nyert. A szabályok szerint a kieső képviselők helyére az utánuk legtöbb szavazatot kapott jelöltek kerülhetnek, így a 111 szavazattal megválasztott [namelink name="Mucsi Zsanett"] és a 91 vokssal mandátumot szerzett Víg József mellé Takács Zoltán (84 szavazat) és [namelink name="Jakab Tiborné"] (72 szavazat) – feltéve persze, hogy ők már nem fognak visszalépni. Szerettük volna megtudni, mi a történtekről az újraválasztott polgármester véleménye, Galgóczkiné Krobák Mária azonban azt mondta, a testület alakuló üléséig nem nyilatkozik az ügyben. Ez kedden lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!