Makó és környéke

2015.02.24. 22:12

Visszakapja régi címerét a Galamb

Makó - Elkészült Köböl Gábor bátonyterenyei címerkészítő mester műhelyében az a nagyméretű címer (képünkön), ami a tetőszerkezet felújításának megkoronázásaként hamarosan a makói Galamb József Mezőgazdasági Szakképző Iskola homlokzatára, az épület tetején látható félköríves attikába fog kerülni – tájékoztatta lapunkat az intézmény igazgatója, Horváth Zoltán.

Munkatársunktól

Az épületre 1929-ben, felépítésekor került angyalos középcímer. Ezt az 50-es évek elején leverték, megsemmisítették, az iskola vezetése azonban a felújítás során – amiről lapunk is beszámolt – nyomozni kezdett, vajon mi ékesíthette eredetileg az egykor csendőrlaktanyaként szolgált épületet. A kiegyezés utáni koronás címert végül egy régi képeslapon pillantották meg.

Mint megtudtuk, a félmilliós költséggel elkészült műgyanta alkotást március 16-án, a magyar zászló és címer napján, látványos ünnepség keretében szentelik fel. A költségeket az iskola állja, engedélyt az elhelyezésre – mint az épület tulajdonosa – a képviselő-testület adott legutóbbi ülésén.

Fotó: DM

Fotó: DM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!